sâmbătă, iunie 25, 2022

Ocluzia intestinală este o urgență medicală care determină blocarea materiilor fecale și a gazelor in interiorul intestinelor. Această afecțiune poate pune în pericol sănătatea.

În foarte multe cazuri este necesară intervenția chirurgicală. Pentru a rezolva problema cât mai repede este important să determinăm cauza care a dus la formarea ocluziei.

Aceasta poate fi, inițial, confundată cu constipația. Cu toate acestea, ocluzia persistă pentru zile ntregi, până la intervenție.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

Bogdan Socea, chirurg, a explicat pentru Antena 3, în cadrul emisiunii „Sfaturi pentru Sănătate”, ce este ocluzia intestinală și care sunt semnele de alarmă.

Ocluzia intestinală, o urgență

Ocluzia intestinală este o urgenţă chirurgicală. Este un sindrom provocat de oprirea materiilor fecale şi gaze, pentru o perioadă de câteva zile. Este o blocare a tranzitului pe intestin, fie pe cel subţire sau gros.

Uneori se poate confunda cu o constipaţie, însă depinde de obiceiurile persoanei. Dacă o persoană este constipată în mod obişnuit, nu va fi îngrijorată de o oprire a tranzitului pentru 24 de ore”, a explicat medicul.

Te-ar mai interesa: Boala lui Traian Băsescu. Profesorul Ciurea: E o d...

Simptomele pe care nu trebuie să le ignori

Printre simptomele ocluziei intestinale se numără meteorismul, adică balonarea şi durerea. În stadiile mai avansate, apar vărsăturile.

Cele mai frecvente cauze sunt şi cele mai grave, adică cauze tumorale, dar şi aderenţă sau defecte parietale.

Un set de analize anuale ar fi utile, inclusiv şi o ecografie. Persoanele cu risc de tumori de colon, pot face o colonoscopie. De asemenea, şi persoanele trecute de o anumită vârstă.

Te-ar mai interesa: Astrolog: Sufletul vine și se lipește de mamă cu u...

În cazul ocluziilor intestinale, tratamentul este doar chirurgical. Trebuie îndepărtat obstacolul.

Cauza depinde foarte mult, iar în funcţie de ea, stilul de viaţă se va adapta în consecinţă. În cazul afecţiunilor tumorale, pacientul trebuie urmărit, pentru ca apoi să înceapă şi tratamentul.

În ultimii ani, asistăm la o scădere a vârstei. Înainte tumorile maligne apăreau la vârste mult mai înaintate.

Te-ar mai interesa: Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ort...

În ceea ce priveşte chirurgia, se poate aborda şi laparoscopic, dar şi clasic. În funcţie de localizare, preferinţele pacientului, dar şi experienţa medicului”, a adăugat Bogdan Socea, chirurg.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private