duminică, martie 26, 2023

Noua tulpină pune presiune pe mai multe state europene, iar autoritățile încearcă să implementeze diferite măsuri și restricții pentru a limita răspândirea acesteia.

Vaccinarea, se pare, rămâne cea mai bună metodă de a obține protecție anti-COVID și de a pune capăt pandemiei. Din păcate, tot mai puține persoane aleg să se vaccineze împotriva virusului în România.

Repercusiunile vor fi observate în curând, anunță experții în sănătate, când ne vom confrunta cu vârful valului 5.

Te-ar mai interesa: Cum faci cea mai sănătoasă, ieftină și simplă sala...

Aceste persoane au un risc mai ridicat de îmbolnăvire

Interesul pentru vaccinarea anti-COVID-19 este tot mai redus, în timp ce numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 continuă să crească.

Valul 5 al pandemiei este mai abrupt decât precedentele, spun specialiştii, care cred că vârful va fi în ultima săptămână din ianuarie sau prima din februarie, când se vor putea depăşi 30.000 sau chiar 50.000 de cazuri pe zi.

Epidemiologul Octavian Jurma face apel la populaţie să se vaccineze, explicând că pentru categoriile vulnerabile riscul este foarte ridicat.

Omicron este mai puțin amenințătoare decât Delta. Pe de altă parte, va infecta o populaţie mai mare și aici e şi cea mai mare problemă, din cauză că trece atât de uşor prin populaţie, va găsi cu mai multă uşurinţă persoanele vulnerabile decât a găsit Delta.

Te-ar mai interesa: Părintele Cleopa: Cum să ne izbăvim de lucruri nec...

Deci, dacă eşti o persoană vulnerabilă, este imperativ să te vaccinezi, să te protejezi, pentru că riscul e mult mai mare la vulnerabili decât la cei mai puțin vulnerabili, iar infectarea nu este o soluţie, pentru că infectarea şi boala ucid, știm foarte bine, deja suntem de doi ani în pandemie, sau dacă nu îi ucide, produce cazuri grave la persoanele vulnerabile„, explică Octavian Jurma, epidemiolog, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Care este cel mai bun lucru pe care îl poți face p...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private