Sari la conținut

Oficial din Ministerul Sănătăţii: 207 spitale vor fi digitalizate prin PNRR

Sursă foto: Getty Images

Un număr de 207 spitale din toată ţara vor fi digitalizate prin PNRR, cu o investiţie totală de 150 de milioane de euro, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete.

„Astăzi, Ministerul Sănătăţii a marcat un pas vital pentru digitalizarea sistemului public de sănătate. 207 spitale din întreaga ţară vor fi complet digitalizate, prin PNRR, cu o investiţie totală de 150 de milioane de euro”, a scris Alexandru Rogobete pe Facebook.

Spital
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit acestuia, va fi securizat accesul la sistemul digital al spitalelor, se vor digitaliza arhivele, se vor face fluxuri digitalizate de date şi un sistem integrat şi interoperabil al datelor.

„Mai presus de orice, digitalizarea sistemului sanitar înseamnă, pe scurt, timp câştigat. Enorm de mult timp. Experienţa pe care am acumulat-o lucrând în ATI m-a învăţat multe. Dar un lucru este cert: diferenţa dintre viaţă şi moarte se măsoară, de multe ori, în câteva secunde. Spun asta pentru că aşa poate putem aprecia mult mai bine valoarea unui minut”, a explicat oficialul din MS, potrivit Agerpres.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel