vineri, august 12, 2022

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat duminică (24 octombrie 2021) că pandemia de COVID-19 „se va încheia atunci când lumea va alege să îi pună capăt”. În timpul discursului său la Summitul Mondial al Sănătății de la Berlin, șeful OMS a spus ca una din întrebările care i se adresează cel mai des este „Când se va încheia pandemia de COVID-19?”

Te-ar mai interesa: Băutura cu care dai jos 5 kilograme în 3 zile. Aju...

El şi-a exprimat regretul că până în prezent „lumea nu a utilizat aceste instrumente cu înţelepciune”, subliniind că cu „aproape 50.000 de decese pe săptămână” în lume, „pandemia este departe de a se termina”.

OMS şi-a stabilit ca obiectiv ca 40% din populaţia fiecărei ţări să fie vaccinată până la sfârşitul anului şi 70% până la mijlocul anului 2022. Tedros critică cu regularitate acapararea vaccinurilor anti-COVID de către ţările bogate.

Obiectivul este de atins, însă doar dacă ţările şi companiile care controlează aprovizionarea îşi traduc declaraţiile în acţiuni”, a afirmat el la Berlin.

Te-ar mai interesa: Oana și Viorel Lis la capătul puterilor: „Să fii c...

„Ţările care au atins deja obiectivul de 40%, inclusiv toate ţările din G20 trebuie să-şi cedeze locul în livrarea vaccinurilor” dispozitivului internaţional Covax şi Fondului african pentru achiziţionarea vaccinurilor (Avat) înfiinţat de Uniunea Africană, a pledat Tedros.

Cât despre producătorii de vaccinuri, ei „trebuie să împartăşească know-how-ul, tehnologia şi licenţele, precum şi să renunţe la drepturile de proprietate intelectuală”.

Te-ar mai interesa: NU decoji castraveții. Iată ce beneficii oferă pen...

Într-un mesaj video înregistrat, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a apreciat că „triumful vaccinurilor – dezvoltate şi lansate pe piaţă într-un timp record – este redus la neant de tragedia unei distribuiri inegale”.

„Naţionalismul şi tezaurizarea vaccinurilor ne pun pe toţi în pericol”, a avertizat Guterres, citat de AFP.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private