duminică, iunie 4, 2023

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că lumea trebuie să se pregătească pentru următoarea pandemie, care ar putea fi „chiar mai mortală” decât pandemia COVID-19.

În cadrul unei reuniuni a Adunării Mondiale a Sănătății, care a avut loc luni, la Geneva, Elveția, directorul general, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că pandemia COVID-19 este departe de a se fi încheiat.

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

„Amenințarea apariției unei alte variante care să provoace noi valuri de boli și decese rămâne”, a declarat Tedros. „Iar amenințarea apariției unui alt agent patogen cu un potențial și mai letal rămâne.”

Cu toate acestea, OMS a declarat recent că pandemia COVID-19 nu mai este o urgență sanitară.

„Când următoarea pandemie va bate la ușă – și o va face – trebuie să fim pregătiți să răspundem în mod decisiv, colectiv și echitabil”, a adăugat el.

„Nu putem da cu piciorul acestei cutii pe drum”, a spus Tedros într-un discurs adresat statelor membre ale OMS. „Dacă noi nu facem schimbările care trebuie făcute, atunci cine le va face? Și dacă nu le facem acum, atunci când?”.

Te-ar mai interesa: Pielea uscată și pruritul, semne ale unor probleme...

În pofida acestor avertismente cumplite, Tedros a aplaudat recenta decizie a statelor membre ale OMS de a elabora un tratat privind pandemia, aprobând în același timp o creștere a bugetului, care a fost aprobată după ce organizația și-a luat angajamentul de a face reforme bugetare și financiare, potrivit Reuters.

Tedros a cerut, de asemenea, actualizarea negocierilor privind Regulamentul internațional de sănătate, tratatul care definește pregătirea și răspunsul la crizele sanitare, „astfel încât lumea să nu mai fie nevoită să se confrunte niciodată cu devastarea unei pandemii precum COVID-19”.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...

REFILE – CORRECTING TYPO Newly elected Director-General of the World Health Organization (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus attends a news conference at the United Nations in Geneva, Switzerland, May 24, 2017. REUTERS/Denis Balibouse

Pandemia COVID-19 a ucis până în prezent aproape 7 milioane de persoane în întreaga lume

Potrivit OMS, pandemia COVID-19 a ucis până în prezent aproape 7 milioane de persoane în întreaga lume, cu aproape 1,13 milioane de decese în Statele Unite.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

OMS a identificat bolile contagioase „prioritare” – acestea sunt susceptibile de a provoca următoarea pandemie din cauza potențialului lor de a se răspândi într-o regiune și pentru că există puține măsuri, sau chiar niciuna, pentru a le contracara răspândirea.

Printre aceste boli se numără Ebola, Marburg, sindromul respirator din Orientul Mijlociu, sindromul respirator acut sever, COVID-19, Zika și – poate cel mai terifiant – ceva numit „boala X”.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Boala X este codul OMS pentru o boală cauzată de un germen care nici măcar nu a fost descoperit încă, potrivit NYpost.

„Nu este o exagerare să spunem că există potențialul unui eveniment Disease X chiar după colț”, a declarat pentru National Post Pranab Chatterjee, cercetător la Departamentul de Sănătate Internațională de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health din Baltimore.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private