joi, octombrie 6, 2022

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că persoanele bolnave sau vulnerabile ar trebui să își amâne călătoria către punctele fierbinți Covid dacă nu sunt complet vaccinate.

În cel mai recent aviz de călătorie, agenția ONU include în această categorie persoane peste 60 de ani și pe cei cu afecțiuni precum boli de inimă, cancer și diabet.

O declarație anterioară a OMS a sfătuit să fie evitat orice tip de călătorie pentru persoanele din categoriile mai sus menționate, potrivit BBC.

Te-ar mai interesa: Zi de mare sărbătoare pentru credincioși. Ce nu ai...

O versiune corectată a precizat că numai cei mai vulnerabili și care nu sunt complet vaccinați ar trebui să își amâne călătoria.

Acest lucru este în conformitate cu sfaturile anterioare ale OMS pentru călătorii în timpul pandemiei și vine pe fondul îngrijorării cu privire la noua variantă Omicron.

De asemenea, OMS și-a reiterat poziția conform căreia interdicțiile generale de călătorie nu împiedică răspândirea variantei.

Africa de Sud a alertat lumea despre variantă săptămâna trecută.

Multe țări au impus restricții  privind călătoriile din țările din Africa de Sud.

Te-ar mai interesa: Rona Hartner face ASTA în fiecare dimineață: Este ...

„Interdicțiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea internațională și pun o povară grea asupra vieților și mijloacelor de existență”, a spus OMS în declarația sa.

„În plus, ele pot avea un impact negativ asupra eforturilor globale de sănătate în timpul unei pandemii, descurajând țările să raporteze și să partajeze date epidemiologice și de secvențiere”.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Aliment retras din magazine de AN...

Secretarul general al ONU, António Guterres, a spus că este „profund îngrijorat” de izolarea Africii de Sud, adăugând că „poporul Africii nu poate fi acuzat pentru nivelul imoral de scăzut al vaccinărilor disponibile”.

Anterior, șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că există încă multe întrebări cu privire la Omicron, inclusiv transmiterea acestuia, severitatea bolii pe care o poate provoca și eficacitatea testelor și vaccinurilor.

Te-ar mai interesa: Atenție la ambalajul de aluminiu! Medicul Adina Al...

În observațiile la o întâlnire cu ușile închise postată pe site-ul web al OMS, Dr. Tedros a cerut statelor membre ale OMS să ia măsuri „raționale, proporționale”.

Președintele Africii de Sud Cyril Ramaphosa a declarat că regiunea mai largă a fost victima unei discriminări neloiale, adăugând că interdicțiile nu vor fi eficiente în prevenirea răspândirii variantei.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private