joi, decembrie 1, 2022

Când va avea loc sfârșitul pandemiei?Un oficial de la Organizația Mondială a Sănătății a declarat că imunitatea în masă a întregii populații a lumii ar putea fi atinsă la sfârșitul anului 2021.

Directorul ştiinţific al OMS, dr. Soumya Swaminathan a prezis  că vor trece luni de zile înainte ca restul populaţiei să poată fi acoperit.

Sfârșitul anului 2021 va fi cel mai probabil punctul când vom pune capăt pandemiei

”Va dura până la sfârşitul anului 2021 până când vom începe să vedem un anumit nivel de imunitate a populaţiei în unele ţări. Trebuie să menţinem garda sus, trebuie să facem toate lucrurile pe care le ştim, reducând transmiterea şi riscurile ca oamenii să se îmbolnăvească…Vom aborda începutul sfârşitului, putem vedea lumina de la capătul tunelului. Cu toate acestea, este un tunel pe care trebuie să îl traversăm, iar următoarele luni vor fi critice”, a explicat Swaminathan pentru CNBC.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

Cazurile confirmate de Covid-19 au continuat să crească într-un ritm alarmant, infecțiile globale depășind 78 de milioane, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

Un pas uriaș pentru gestionarea pandemiei: apariția vaccinului

Vaccinul de către Pfizer-BioNTech a fost aprobat pentru utilizare de urgență în  mai multe țări, inclusiv Marea Britanie, SUA și Canada, recent și în UE,  în timp ce SUA au aprobat și vacinul Moderna.

Europa devina prima regiune cu peste 500.000 de decese asociate COVID-19. Asta în condițiile în care a fost identificată o nouă variantă de coronavirus ce pune în pericol măsurile de reducere a îmbolnăvirilor.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

Marea Britanie a detectat o nouă tulpină a coronavirusului la contactele unor persoane care au intrat în țară, venind din Africa de Sud. Acesta este anunțul venit chiar din partea ministrului Sănătății din Marea Britanei, Matt Hancock, citat de cei de la Reuters.

”Datorită capacității genomice impresionante a sud-africanilor, am detectat două cazuri de infectare cu altă variantă nouă de coronavirus în Marea Britanie. Ambele sunt contacte ale unor cazuri pozitive care au venit din Africa de Sud în ultimele două săptămâni”, spune Matt Hancock.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Asta în condițiile în care că țara luptă să limiteze răspândirea unei tulpini care este cu 70% mai transmisibilă. Ministrul Sănătății britanic a declarat că noua variantă provenită din Africa de Sud, pare să fie chiar mult mai contagioasă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private