miercuri, martie 29, 2023

OMS respinge aprobarea vaccinului anti-covid pe bază de plante din Canada. „OMS și ONU au o politică foarte strictă în ceea ce privește angajamentul cu industria tutunului și a armelor”.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) afirmă că vaccinul anti-covid pe bază de plante din Quebec „foarte probabil” nu va fi aprobat pentru utilizare de urgență.

OMS respinge aprobarea vaccinului anti-covid pe bază de plante din Canada

În ciuda aprobării noului vaccin în Canada, OMS citează legătura companiei cu industria tutunului drept motiv pentru întreruperea aprobării vaccinului. Medicago folosește planta Nicotiana benthamiana, o rudă apropiată a tutunului, pentru a combate infecțiile.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru glicemie crescută: 2 semne pe c...

În februarie, Health Canada a aprobat vaccinul anti-covid pe bază de plante al organizației Medicago din Quebec. Tratamentul ar fi o „premieră mondială”.

Potrivit globalnews.ca, guvernul canadian a cumpărat peste 70 de milioane de doze de vaccin, cu o promisiune pentru încă 56 de milioane în luna octombrie.

Vaccinul Medicago poartă numele colocvial „Covifenz” și se administrează în două doze. A fost al șaselea vaccin aprobat în țară.

„OMS și ONU au o politică foarte strictă în ceea ce privește angajamentul cu industria tutunului și a armelor”.

OMS a întrerupt cererea pentru aprobarea de precalificare, invocând în mod special legăturile Medicago cu compania de țigări Philip Morris International.

Te-ar mai interesa: Ai început să uiți lucruri? Ți-e greu să îți expri...

„Din cauza conexiunilor – este parțial deținut de Philip Morris – așa că procesul este suspendat”, a declarat Mariangela Simao, director general adjunct al OMS pentru acces la medicamente, vaccinuri și produse farmaceutice, la o conferință de presă miercuri.

„Este bine cunoscut că OMS și ONU au o politică foarte strictă în ceea ce privește angajamentul cu industria tutunului și a armelor, așa că procesul este suspendat. Este foarte probabil să nu fie acceptat pentru lista de utilizare de urgență.”

Te-ar mai interesa: Până la cer și înapoi! Asociația Blondie: șansă la...

Lista de vaccinuri de urgență a site-ului web al OMS spune că vaccinurile Medicago „nu sunt acceptate”.

Până acum, Canada este singura țară care a aprobat vaccinul pe bază de plante. Studiile clinice au arătat că vaccinul Medicago a fost cu până la 75% eficient împotriva infecțiilor simptomatice și 100% eficient împotriva „bolilor severe” COVID-19.

În toată Canada, Medicago a fost salutat ca fiind soluția pentru persoanele care ezitau să facă un vaccin bazat pe ARNm, cum ar fi Pfizer-BioNTech și Moderna.

Te-ar mai interesa: OMS revizuiește recomandările de vaccinare împotri...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private