joi, ianuarie 20, 2022

Rezistența la antibiotice sau antibiorezistența apare atunci când bacteriile devin rezistente la antibioticele cu care ele sunt tratate, iar organismul este clar depășit de situație. Aceasta este o problemă foarte gravă după spusele directorului general al Organizații Mondiale a Sănătății, Margaret Chan, deoarece “a atins niveluri periculos de ridicate în toate părțile lumii”, citează Agerpres.

Te-ar mai interesa: Durerea de cap în partea stângă, un semnal de alar...

Pericolul este cu atât mai mare cu cât orice persoană poate avea o infecție rezistentă la aceste antibiotice și foarte mulți oameni nu văd motive de îngrijorare. Ba mai mult, consumul “după ureche” al antibioticelor agravează această problemă. Conform studiului realizat de OMS, 44% dintr persoanele care au participat la studiu crede că rezistența la antibiotice nu este o problemă decât pentru cei care abuzează de ele.Două treimi dintre respondenți susțin, de asemenea, că nu există nici un risc de infecție rezistentă la medicamente la persoanele care iau corect tratamentul cu antibiotice care le-a fost prescris.

Te-ar mai interesa: Revoltă la Spitalul de Oncologie din Timișoara. Bo...

Pentru a pune capăt acestui fenomen, OMS recomandă să nu se ia antibiotice decât dacă au fost prescrise de medic, să se urmeze până la capăt tratamentul prescris chiar și atunci când pacienții se simt mai bine, să nu se folosească niciodată antibiotice rămase de la o prescripție predecentă și să nu se împrumute niciodată antibiotice altor persoane.

A.

Sursa – Agerpres.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private