luni, mai 16, 2022

OMS va menține Covid-19 la nivel de pandemie. „Nu este momentul să lăsăm garda jos”.

Miercuri, 13 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au anunţat că au decis menținerea COVID-19 ca urgenţă sanitară internaţională sau pandemie.

OMS va menține Covid-19 la nivel de pandemie. „Nu este momentul să lăsăm garda jos”

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, este cel care a pledat pentru menținerea Covid-19 la nivel de pandemie „deoarece nu este momentul să lăsam garda jos”. Acesta susține că ţările trebuie să continue să se pregătească pentru a face faţă unui asemenea tip de criză.

Te-ar mai interesa: România a pierdut încă o somitate din lumea medica...

Potrivit EFE, Comitetul de Urgenţă al OMS (format din cercetători independenţi) a recomandat să nu fie schimbat nivelul de alertă privind COVID-19, în perspectiva ca virusul să continue să se transmită în mod intens.

De asemenea, a adăugat șeful OMS, evoluţia virusului SARS-CoV-2 este imprevizibilă, iar mortalitatea se menţine la un nivel ridicat.

Tocmai de aceea trebuie menţinute eforturile ca vaccinurile şi alte instrumente dezvoltate pentru a face faţă pandemiei să fie distribuite în mod echitabil între ţări şi în interiorul lor şi să se continue programul de vaccinare pentru cei cu vârsta peste 65 de ani, mai ales în Africa.

Te-ar mai interesa: Două senzații corporale care indică un nivel ridic...

Acoperirea breşelor existente în accesul la vaccinuri „este cel mai bun mod de a ne proteja de viitoare focare”, a mai spus Tedros.

La rândul său, preşedintele Comitetului de urgenţă al OMS, Didier Houssin, a susţinut că „nu este momentul să ne relaxăm cu privire la acest virus”, nici să se piardă din vedere necesitatea de a continua testele de depistare pentru COVID-19.

Care sunt condiţiile pentru care Covid să nu mai fie plasată la nivelul maxim de alertă sanitară

Houssin a explicat că este nevoie de întrunirea mai multor criterii, printre care unele epidemiologice şi altele legate de impactul coronavirusului în acele locuri unde răspândirea se menţine ridicată.

Te-ar mai interesa: Putin este bolnav sau trebuie să credem că este? S...

Numărul deceselor Covid raportate la nivel global, în ultima săptămână, a fost cel mai scăzut de la începutul pandemiei.

Despre subvariantele de Omicron descoperite recent (BA.4 şi BA.5), directoarea programului de combatere a COVID-19 din cadrul OMS, Maria Van Kherkove, a confirmat că au fost detectate în mod limitat în ţări din Africa şi Europa şi că se analizează dacă prezintă o schimbare semnificativă faţă de varianta originală

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: cele trei etape de dezvoltare a cre...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private