sâmbătă, decembrie 4, 2021

V-aţi gândit vreodată să vă remodelaţi nasul? Situat în centrul feţei, atrage atenţia interlocutorului încă de la primele momente ale interacţiunii. Astfel, orice dizarmonie va crea frustrări “posesorului”, acesta putând deveni retras, asocial, izolat. Din fericire, însă, astăzi putem beneficia de rinoplastie: operaţia de modelarae a nasului care corectează orice neplăcere, fie că nasul este prea mic, prea mare, prea lat sau prea lung.

Te-ar mai interesa: Testare Covid ar urma să fie gratuită la medicul d...

 Importanta unei fizionomii cel puţin agreabile este de la sine înţeleasă, din moment ce rinoplastia este una dintre cele mai populare operaţii estetice, atât în Europa, cât şi în Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, nu oricine este eligibil pentru o operaţie de rinoplastie şi, în plus, există temeri foarte mari cu privire la acest tip de intervenţie.

,,Rinoplastia efectuată îin urma unui accident sau unei tumori se numeşte reconstructivă,în timp ce aceea efectuată pentru a corecta urmele lăsate de un traumatism sau pentru a face un nas mai frumos se numeşte rinoplastie estetică, aceasta din urmă fiind cea mai frecventă şi cunoscută.”, explica dr. Calin Dobos, chirurg estetician.

Te-ar mai interesa: Ceaiuri pentru somn liniștit. Au efect sedativ, de...

 

Cine este eligibil pentru rinoplastie ?

 

Dacă eşti nemulţumit de propriul nas, atunci ar putea fi suficient să mergi la doctorul chirurg, ca să îl remodeleze. Fie că vrei să corectezi un defect din naştere, o problemă medicală sau că vrei să corectezi semnele lăsate de vreme, rinoplastia poate oferi un echilibru al proporţiilor care să te satisfacă.

 

Este foarte important, însă, următorul aspect: nu eşti un bun candidat la rinoplastie dacă te aştepţi ca operaţia să îţi transforme viaţa în mod miraculos. Te poţi aştepta să ai un nas mai frumos, mai bine proporţionat raportat la dimensiunile feţei, dar nu încerca să atingi astfel perfecţiunea.

Te-ar mai interesa: Vitamina mai puțin cunoscută cu rol esențial pentr...

 

Cei care doresc să îşi remodeleze nasul, dar au sub 16 ani, mai au de aşteptat, întrucat de abia la această vârstă nasul încetează să mai crească. 

 

,,Mai nou, unii medici au încercat să corecteze imperfecţiunile prin injectări cu acid hialuronic sau substanţe pe bază de calciu sau toxină botulinică. Efectul lor e temporar şi corectează imperfecţiuni mai mici, discrete. Ca urmare s-a ajuns să fie folosite în defecte minore, mai ales după rinoplastii, însă chirurgia rămâne cea care aduce rezultate stabile, iar dacă operaţia este un succes, rezultatul e pe viaţă”, adaugă dr. Călin Doboş, chirurg estetician.

Te-ar mai interesa: Fructul pe care Mihaela Bilic îl recomandă zilnic:...

 

Ar trebui să te gândeşti la o operaţie de rinoplastie dacă te confrunţi cu:

  • cocoaşă mai mare sau mai discretî
  • vârf lung (căzut), gros sau bilobat-ascuţit
  • nasul gros la privirea din faţă
  • columela (partea inferioară dintre nări) să fie prea căzută sau prea ridicată
  • nasul să plece fie prea din frunte, fie cu o scobitură nefiresc de adâncă între rădăcina lui şi frunte.
  • nările prea mari
  • deviat lateral fie vârful, fie tot
  • linia dorsală frântă
  • alte deformări date de traumatisme, etc.

 

Cum ne pregatim pentru rinoplastie ?

Desigur, fiecare pacient va primi indicaţiile medicului în funcţie de tipul de rinoplastie ales şi starea sa de sănătate. Este foarte probabil, însă, ca medicul să ceară pacientului să renunţe la fumat, deoarece poate încetini recuperarea şi provoca infecţii. De asemenea, cu cel puţin 6 ore înainte de operaţie, pacientul nu trebuie să mănânce şi să bea nimic. În majoritatea cazurilor, rinoplastia este efectuată sub anestezie generală. După operaţie este foarte probabil să stai în spital o noapte sau două, pentru supraveghere şi schimbarea pansamentelor.

Te-ar mai interesa: Medicul Mihai Craiu, mesaj de adio, după mai multe...

 

Ce se intamplă după operaţie ?

Până la trecerea efectelor anestezicului, este necesară odihna. După aceea, pentru a calma durerea post-operatorie, este posibil să fie necesare calmante. O zi sau două vei avea în fiecare nară un pansament care să te împiedice să respiri pe nas. De asemenea, vei avea nevoie de o persoană apropiată care să te ajute în primele 24 de ore după operaţie şi să te ducă acasă de la spital.

 

Există efecte secundare ?

Există bineînţeles câteva simptome postoperatorii, dar acestea sunt temporare. Cele mai frecvente sunt:

·         senzaţie de durere, umflături, vânătăi în jurul ochilor

·         amorţeală – mai ales în vârful nasului

·         dificultate în a respira pe nas, care este redusă pe măsură ce zona se desumflă

·         sângerări minore, timp de o zi sau două

Care este costul unei rinoplastii ?

Costul variază între 1500 – 1700 euro, încluzand controale şi internare de o zi.

Despre Dr. Călin Doboş

 

Dr. Calin Dobos deţine o vastă experienţă în domeniul chirurgiei estetice, acumulată în cei peste 10 ani de lucru în ţară, dar şi prin participarea la diferite congrese internaţionale în aproape toate ţările din Europa, pe continentul American, SUA, Canada sau Asia. Acesta a reuşit să aducă la noi în ţară cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice. Stagiile de perfecţionare în străinătate, pregatirea timpurie făcută încă de pe băncile facultăţii, dar şi sutele de cazuri soluţionate anual, reprezintă o adevărată carte de vizita a Dr. Călin Doboş. Doctorul poate fi găsit la clinica Hyperion din Galaţi şi în Bucureşti la Centrul Medical Focus. Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul oficial: www.drdoboscalin.ro

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri