duminică, ianuarie 29, 2023

Potrivit unui studiu, aproape 40% dintre pacientii de cancer au primit diagnosticul abia in stagiul 3 al bolii, adica in stadiul terminal. Acest lucru se datoreaza dificultatii de depistare a cancerului pulmonar, care se instaleaza tacit, fara sa genereze simptome edificatoare in faza incipienta.

1.O tuse persistenta…
De obicei o tuse dureaza intre 1-2 saptamani. O tuse persistenta care nu vrea sa fie tratata poate fi unul din semnele cancerului pulmonar ,mai ales in cazul in care tusea se inrautateste.

Te-ar mai interesa: Ce se petrece în organismul tău dacă bei bere în f...

2.Modificari in sunetul tusei…
Daca tusiti tot mai des sau tusea se aprofundeaza si se aude un sunet ragusit, atunci este cazul sa mergeti la medicul dumneavoastra.  Daca intervin modificari in simptomele de tuse, precum tuse cu raguseala, tuse cu sange sau cu sputum abundent, este cazul, din nou, sa mergi la medic pentru un consult.

3.Dificultati de respiratie
In cazul in care cancerul pulmonar incepe sa blocheze sau sa ingusteze caile respiratorii,sau o tumoare incepe sa se construiasca in piept atunci ve-ti intampina dificultati de respiratie.Daca mergeti taraganat in timp ce transportati ceva sau intampinati probleme la mersul pe jos pe distante scurte faceti o programare la doctor.

Te-ar mai interesa: A fost găsită moartă pe podeaua casei, după mai bi...

4.Durerile de piept, de spate si de umeri
Cancerul pulmonar poate duce la dureri in piept,umeri sau spate.Daca durerea este ascutita si persista,asigurati-va ca medicul dumneavoastra afla acest lucru. Durerea toracica poate fi un indiciu al multor problem de sanatate,inclusiv cancerul pulmonar.

5.Respiratie zgomotoasa/suieratoare (stridor)

Daca remarci zgomote neobisnuite in piept sau in laringe la respiratie, mergi neaparat la medic. Nu trebuie sa intri in panica, respiratia zgomotoasa este, de regula, un simptom al inflamatiei sau al obstructiei partiale a cailor respiratorii, afectiuni usor tratabile. Un semnal de alarma il reprezinta intensificarea si recurenta acestor simptome. Este bine sa consulti un specialist ca sa prinzi problemele din timp.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” face furori în rândul oamenil...

6.Voce ragusita
Daca observati o schimbare a vocii, un ton mai profund sau mai ragusit faceti o programare la medic. Raguseala poate fi cauzata de o raceala, dar daca acest simptom persista,ea poate fi legata de cancerul pulmonar.

7.Slabirea brusca
Cancerul pulmonar provoaca, de regula, pierderi in greutate substantiale si bruste. Acest lucru se datoreaza celulelor canceroase care priveaza organismul de energia obtinuta din alimentatie.

Te-ar mai interesa: Cum să controlezi colesterolul: 5 lucruri simple c...

8.Dureri de oase
Cancerul pulmonar nu poate prezenta mai multe simptome pana cand nu s-a raspandit.Cancerul care s-a extins la oase poate provoca dureri in spate sau in alte zone ale corpului. De asemenea se pot inrautati in timpul noptii. Daca va confruntati cu ceva mai mult decat dureri minore este momentul sa va consulte un profesionist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private