marți, iulie 27, 2021

O oră la televizor este fatală pentru copiii deoarece crește riscul ca aceștia să ajungă cu probleme de greutate sau chiar obezi, conform unei noi cercetări.

“Copiii care se uită la televizor una

sau două ore pe zi, în opoziție cu aceia care se uită mai puțin, tind să fie obezi la grădiniță sau în clasa I” spune Dr. Mark DeBoer, profesorul asociat pediatru la Universitatea din Virginia.

Cercetările anterioare au descoperit legături între obezitate și alte probleme de greutate. Noul studiu a arătat că un mai puțin timp de vizionare la televizor este suficient să influențeze greutatea copiilor.

Este important să menționăm că studiul nu a fost exact pentru acest motiv, ci că s-a descoperit cu ajutorul lui o legătură între timpul de vizionare și greutatea copiilor. Studiul desfășurat

în anii 2011-2012 a arătat mai mult de 11 000 de copii de grădiniță și cât de des foloseau calculatoul sau televizorul. În media, copii la grădiniță foloseau televizorul 3 ore pe zi, iar cei care foloseau doar 2 ore pe zi au mai mult de două, erau mai predispuși la îngrășare decât aceia care urmărea mai puțin canalele de televiziune.

Cei care se uitau între o oră și două erau cu 43% mai predispuși la a avea o greutate peste medie și 47% mai predispuși la a fi obezi.

A.

Ultimele stiri

Parteneri