Sari la conținut

Ai probleme cu glanda tiroidă? Organismul te atenţionează din timp care sunt semnele reprezentative

Glanda tiroidă
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cancer tiroidian: ce este și cum poate fi tratat

Ai probleme cu glanda tiroidă? Care sunt semnele revelatoare ale hipotiroidismului, o boală cronică în care glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni pentru a satisface nevoile organismului?

Simptomele variază de la lipsa de energie până la creșterea în greutate, spun medicii. Desigur, aceste simptome pot fi cauzate și de alte probleme de sănătate.
cum putem ști dacă glanda tiroidă ne cauzează probleme de sănătate?

 Cele mai importante semne ale unei tiroide subactive

Potrivit Livescience, tiroida este una din cele mai mari și importante glande endocrine ale organismului. Glanda tiroidă are un rol important în reglarea metabolismului și a funcțiilor vitale ale organismului. Este în formă de fluture și este situată în partea din față a gâtului. Tiroida, potrivit medicilor, secretă doi hormoni importanți din punct de vedere metabolic. care sunt vitali pentru dezvoltarea fizică și mentală: tiroxina și triiodotironina,

Hormonii tiroidieni sunt direct responsabili de modul în care corpul utilizează și stochează energia. Când nivelurile lor sunt scăzute, metabolismul încetinește, afectând aproape fiecare organ. Iată care sunt principalele semne pe care le dă organismul:

Începe lupta cu kilogramele în plus

Există multe motive pentru care nu poți pierde excesul de greutate, indiferent cât de mult ai încerca. Odată ce ați exclus toate motivele cunoscute precum stresul, lipsa exercițiilor fizice și dieta dezechilibrată, este bine să știți că menținerea greutății este unul dintre cele mai frecvente semne ale hipotiroidismului.

Hormonii tiroidieni ajută la reglarea apetitului, așa că atunci când tiroida este subactivă, s-ar putea să vă simțiți foame chiar și atunci când nu doriți.

glanda tiroida
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Se instalează oboseala

Dacă oboseala pe care o resimțiți acut nu pare să aibă o explicație plauzibilă, poate fi un semn al unor probleme hormonale. Oboseala este considerată unul dintre semnele principale ale unei tiroide subactive.

Hormonii tiroidieni sunt direct responsabili de metabolismul energetic. Cu un metabolism scăzut, corpul va încerca să conserve cât mai multă energie posibil.

Sensibilitate la frig
A avea dificultăți în a suporta frigul este un alt semn al unei tiroide subactive. Când hormonii tiroidieni nu funcționează așa cum ar trebui și metabolismul încetinește, capacitatea de a simți că ne este cald cald scade și ea.

Potrivit Journal of General Internal Medicine, aproximativ 40% dintre persoanele cu hipotiroidism se simt mai sensibile la frig.

Dureri articulare
Persoanele cu hipotiroidism au un metabolism alterat, care este mai orientat spre catabolism, decât spre anabolism. Catabolismul este o stare de descompunere a țesutului muscular pentru producerea de energie, în timp ce anabolismul ne ajută la întărirea mușchilor.

Cu un nivel scăzut al hormonilor tiroidieni, masa musculară și puterea pot scădea, ceea ce duce la senzații de durere și slăbiciune.

Piele uscată
Pielea uscată și rărirea părului sunt un alt semn al unei tiroide subactive. Creșterea și metabolismul foliculilor de păr și celulelor pielii sunt reglate de hormonii tiroidieni.

Menstruații neregulate
Modificările ciclului menstrual se pot produce din varii motive. Dar menstuațiile dureroase și/sau neregulate sunt unul dintre semnele unei tiroide hipoactive. Acest lucru se datorează faptului că hormonii tiroidieni sunt legați de funcționarea sistemului reproducător.

Potrivit unei recenzii publicate în ”Annals of the New York Academy of Sciences”, femeile cu hipotiroidism tind să experimenteze menstruații mai dureroase și mai neregulate.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: