vineri, august 12, 2022

România se confruntă cu o situație fără precedent, aflându-se pe lista țărilor cu cele mai mici rate de vaccinare din lume. În lipsa imunității colective, țara noastră se află acum în fața unei crize epidemiologice ce pune o presiune semnificativă pe sistemul medical. Astfel, pentru a investiga cauzele evoluției epidemiologice, Organizația Mondială a Sănătății va trimite o delegație în România.

Te-ar mai interesa: 13 august, zi de mare sărbătoare pentru creștinii ...

După estimările specialiștilor, luna aceasta vom resimți din plin valul 4. Acest lucru este deja vizibil în spitale, unde medicii se luptă cu presiunea creată de numărul ridicat de pacienți internați.

Medicii atrag atenția că nu ne-am confruntat cu o asemenea situație dacă am fi avut o imunitate colectivă optimă. Din păcate, rezultatele campaniei de vaccinare au încetat să apară, întrucât ritmul a fost foarte lent.

Prin urmare, OMS va trimite o delegație care să analizeze eșecul campaniei de vaccinare și cauzele dezastrului epidemiologic.

Delegație OMS în România

împotriva variantei Deltaei

Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România, pe fondul eșecului campaniei de vaccinare anti-COVID și în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri. În țara noastră, numărul persoanelor care s-au imunizat se apropie de şase milioane, la o populație de peste 19 milioane de locuitori.

Te-ar mai interesa: Vremuri bune pentru aceste zodii: Care sunt nativi...

Pe de altă parte, tot mai multe localități depășesc rata de infectare de șase cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, ceea ce impune înăsprirea restricțiilor, anunță RRA.

Multe decese ar fi putut fi evitate dacă oamenii s-ar fi vaccinat, crede președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu. Într-un interviu la un post de televiziune, el a declarat că reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății vor să înțeleagă de ce o țară cu acces la toate vaccinurile anti-COVID are o rată atât de scăzută de imunizare, fapt care se vede în spitalele supraaglomerate.

Te-ar mai interesa: Se schimbă legea pentru concediul paternal și inde...

Daniel Coriu a amintit de presiunea uriașă la care este supus personalul medical, care este obosit și obligat să trateze pacienții în corturi și containere. Şi reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, preciza recent că forul de la Geneva a cerut o întâlnire cu membrii Institutului Național de Sănătate Publică pentru a analiza cauzele dezastrului epidemiologic din țara noastră.

Te-ar mai interesa: Aplicație care te răsplătește să faci sport: Când ...

Ultimul bilanț indică aceeași situație critică în secțiile de terapie intensivă, unde sunt internați 1.750 de pacienți. Rămâne ridicat și numărul deceselor, aproape 300. Din cele 41.000 de teste au fost raportate peste 11.500 de noi infectări.

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că incidența cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile este mai mare sau egală cu şase la mia de locuitori în 155 de orașe și 762 de comune.

Te-ar mai interesa: BILIC: De ce să alegem chipsuri din cartofi în loc...

Însă îngrijorător este faptul că în aproape un sfert dintre acestea este depășit pragul de 10 la mie; chiar de 20.

În fața acestui adevărat val de îmbolnăviri se deschid noi secții pentru pacienții în stare gravă, astfel de ieri este operațională unitatea de terapie intensivă cu 15 paturi de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din București.

Totodată, se fac verificări în privința respectării normelor anti-COVID. Polițiștii și jandarmii au aplicat în ultimele 24 de ore peste 3.100 de amenzi și au întocmit dosare penale pentru încălcarea prevederilor legale de prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private