Categories: Ştiri sănătate

Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România pentru a investiga cauzele dezastrului epidemiologic. Ce a condus la criza sanitară?

Din cuprinsul articolului

România se confruntă cu o situație fără precedent, aflându-se pe lista țărilor cu cele mai mici rate de vaccinare din lume. În lipsa imunității colective, țara noastră se află acum în fața unei crize epidemiologice ce pune o presiune semnificativă pe sistemul medical. Astfel, pentru a investiga cauzele evoluției epidemiologice, Organizația Mondială a Sănătății va trimite o delegație în România.

După estimările specialiștilor, luna aceasta vom resimți din plin valul 4. Acest lucru este deja vizibil în spitale, unde medicii se luptă cu presiunea creată de numărul ridicat de pacienți internați.

Medicii atrag atenția că nu ne-am confruntat cu o asemenea situație dacă am fi avut o imunitate colectivă optimă. Din păcate, rezultatele campaniei de vaccinare au încetat să apară, întrucât ritmul a fost foarte lent.

Prin urmare, OMS va trimite o delegație care să analizeze eșecul campaniei de vaccinare și cauzele dezastrului epidemiologic.

Delegație OMS în România

Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România, pe fondul eșecului campaniei de vaccinare anti-COVID și în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri. În țara noastră, numărul persoanelor care s-au imunizat se apropie de şase milioane, la o populație de peste 19 milioane de locuitori.

Pe de altă parte, tot mai multe localități depășesc rata de infectare de șase cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, ceea ce impune înăsprirea restricțiilor, anunță RRA.

Multe decese ar fi putut fi evitate dacă oamenii s-ar fi vaccinat, crede președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu. Într-un interviu la un post de televiziune, el a declarat că reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății vor să înțeleagă de ce o țară cu acces la toate vaccinurile anti-COVID are o rată atât de scăzută de imunizare, fapt care se vede în spitalele supraaglomerate.

Daniel Coriu a amintit de presiunea uriașă la care este supus personalul medical, care este obosit și obligat să trateze pacienții în corturi și containere. Şi reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, preciza recent că forul de la Geneva a cerut o întâlnire cu membrii Institutului Național de Sănătate Publică pentru a analiza cauzele dezastrului epidemiologic din țara noastră.

Ultimul bilanț indică aceeași situație critică în secțiile de terapie intensivă, unde sunt internați 1.750 de pacienți. Rămâne ridicat și numărul deceselor, aproape 300. Din cele 41.000 de teste au fost raportate peste 11.500 de noi infectări.

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că incidența cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile este mai mare sau egală cu şase la mia de locuitori în 155 de orașe și 762 de comune.

Însă îngrijorător este faptul că în aproape un sfert dintre acestea este depășit pragul de 10 la mie; chiar de 20.

În fața acestui adevărat val de îmbolnăviri se deschid noi secții pentru pacienții în stare gravă, astfel de ieri este operațională unitatea de terapie intensivă cu 15 paturi de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din București.

Totodată, se fac verificări în privința respectării normelor anti-COVID. Polițiștii și jandarmii au aplicat în ultimele 24 de ore peste 3.100 de amenzi și au întocmit dosare penale pentru încălcarea prevederilor legale de prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Recent Posts

Boala care macină oasele poate fi descoperită cu 8 ani înainte

Un test de sânge a reușit să estimeze cu succes osteoartrita genunchiului cu cel puțin…

10 minute ago

Sfaturi de la cardiologi: Acestea sunt cele 9 alimente care purifică vasele de sânge

Sfaturi de la experți! Vasele de sânge joacă un rol foarte important în organism. Ei…

41 de minute ago

Adolescenții care vapează ar putea fi expuși la metale toxice. Aromele dulci prezintă riscuri suplimentare

Adolescenții care vapează ar putea fi expuși la metale toxice. Aromele dulci prezintă riscuri suplimentare!…

o oră ago

Horoscop 2 mai 2024: Schimbări. Berbec, urmărește cu atenție pașii pe care îi faci

Horoscop 2 mai 2024: Schimbări. Nativii horoscopului au parte de schimbări radicale în viața lor în…

2 ore ago

Avertizare meteorologică: Ploile și vijeliile se extind înainte de Sărbătorile Pascale! Care sunt zonele afectate

Avertizare ANM: Ploile și vijeliile se extind înainte de Paște! Care sunt zonele cele mai…

2 ore ago

Cel mai bun fruct pentru digestie. Conține multe fibre și este accesibil la preț

Cel mai bun fruct pentru digestie. Digestia este procesul prin care alimentele sunt descompuse chimic…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului