Categories: Stil de viaţă

Orgasmele spontane și erecția care durează mai mult de patru ore se tratează la urgențe și la psiholog

Zeci de orgasme zilnice, erecții prelungite, obsesii sexuale nu descriu un tablou fericit, în ciuda aparențelor. Din contră, acestea ajung să influențeze negativ activitățile zilnice și reprezintă biletul de trimitere la urgențe sau la psihiatru, de la caz la caz.

Hainele strâmte pot fi vinovate de orgasme nedorite

Sindromul excitării sexuale permanente e o boală care ține femeile dintr-un orgasm în altul, în toiul unor activități oarecare. La aceste femei, zona genitală e atât de sensibilă încât chiar și anumite articole de vestimentație mai strâmte sau chiar simplul stat pe scaun le pot excita și pot declanșa zeci de orgasme spontane.

„Această tulburare produce o durere persistentă în zona pelviană, ceea ce impune vizita imediată la medic. Din nefericire, nu se cunosc foarte multe lucruri despre cauzele care o produc, cercetările asupra bolii datează abia din 2001. Pot fi cauze vasculare, neurologice, psihologice sau diverse substanțe folosite ca tratament. Ca atare, tratamentul merge în mai multe direcții: terapii psihoeducaționale suportive, identificarea și tratarea factorilor care provoacă afecțiunea, masaj pelvian sau medicamente”, explică dr. Ana Mischianu, medic specialist psihiatrie/sexologie.

Femeile care suferă de această afecțiune sunt dezavantajate. „Nu își mai pot îndeplini sarcinile profesionale, nu se mai pot concentra și au o permanentă stare de anxietate pentru că se așteaptă ca orice vibrație să-i producă un orgasm. În plus, somnul e perturbat, activitățile obișnuite, calitatea timpului petrecut cu familia”, adaugă sexologul Ana Mischianu.

Erecțiile lungi și impotența

Priapismul poate fi considerat corespondentul sindromului de excitație permanentă la bărbați. E vorba despre erecția dureroasă care ține mai mult de patru ore și care nu se elimină prin ejaculare. Sângele e blocat la nivelul penisului și nu circulă înapoi în restul corpului. Poate provoca leziuni la nivelul vaselor de sânge, cicatrice, impotență sau chiar cangrenă.

„Circa 80% dintre cei care au suferit de priapism rămân impotenți. Riscul crește dramatic după șase ore de neprezentare la medic. Nefiind foarte cunoscută, boala poate fi înșelătoare. Există bărbați care inițial se bucură că pot menține timp de patru ore o erecție și care numai după ce apar durerile și glandul se învinețește apelează la medic. Atunci e deja prea târziu. Am avut un caz în care pacientul, el însuși medic, s-a prezentat la spital după două zile de chinuri”, afirmă prof. dr. Dan Mischianu, medic urolog.

Problemele se pot manifesta spontan, însă pot fi cauzate și de medicamente pentru disfuncția erectilă, antidepresive, droguri. Injecțiile cu substanțe decongestionante pot normaliza circulația. În cazuri severe, numai operația ajută.

Controlul impulsurilor sexuale se învațî la psiholog

Hipersexualitatea sau dorința excesivă de a face sex este considerată mai degrabă o tulburare psihică. Pentru persoanele care suferă de această problemă, sexul devine prioritatea numărul unu, „dependentul” lăsând pe plan secundar familia, relațiile cu prietenii, serviciul. Principalul pericol la care sunt expuși îl reprezintă bolile cu transmitere sexuală, întrucât se angajează deseori în relații sexuale neprotejate cu necunoscuți. Tratamentul variază de la caz la caz.

„Medicamentele care conțin litiu, folosite în general pentru tratarea depresiilor, ca și cele care scad nivelul testosteronului pot reduce dorința sexuală. Desigur, psihoterapia este indicată în sensul conștientizării de către bolnavi a comportamentului lor și deprinderea anumitor tehnici prin care își poate controla și reduce impulsurile sexuale”, explică sexologul Ana Mischianu.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

4 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

4 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

5 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

5 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

6 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia