Din cuprinsul articolului
Oțetul de mere a ajutat persoanele supraponderale să piardă până la 8 kg în trei luni, potrivit unui studiu recent. Cercetările au făcut legătura între consumul de suc fermentat de mere zdrobite și pierderea în greutate.
S-a constatat că o singură doză de 15 ml înainte de micul dejun scade, de asemenea, indicele de masă corporală, nivelul zahărului din sânge și colesterolul.
Federația Mondială a Obezității anticipează că peste jumătate din populația globală va fi supraponderală sau obeză până în 2035. Din 1975, rata obezității la nivel mondial aproape s-a triplat.
Un studiu a analizat modul în care trei cantități diferite de oțet au afectat persoanele supraponderale sau obeze. Cercetarea, publicată în jurnalul BMJ Nutrition, Prevention & Health, a spus că oțetul de mere ar putea fi un supliment „promițător” pentru obezitate, care nu are efecte secundare.
Există speranță că o înghițitură de oțet de mere ar putea fi o modalitate simplă și accesibilă de a ajuta la abordarea acestei crize.
„Aceste rezultate sugerează că oțetul de mere ar putea avea beneficii potențiale în îmbunătățirea parametrilor metabolici legați de obezitate și tulburări metabolice la persoanele obeze”, a spus cercetătorul principal al studiului, dr. Rony Abou-Khalil de la Universitatea Spiritului Sfânt din Kaslik, din Liban.
„Rezultatele ar putea contribui la recomandări bazate pe dovezi pentru utilizarea oțetului de mere ca intervenție alimentară în gestionarea obezității. De asemenea, ar putea stimula cercetări suplimentare în domeniu, determinând oamenii de știință să exploreze mecanismele de bază și să efectueze studii similare în alte domenii. Oțetul de mere ar putea fi un supliment promițător împotriva obezității, care nu produce efecte secundare.”
Studiul a pus la încercare oțetul de mere cu 120 de tineri împărțiți în patru grupuri. Participanții, formați din 46 de bărbați și 74 de femei cu vârsta medie de 17 ani, erau toți fie supraponderali, fie obezi, cu un IMC între 27 și 34.
„Aceste rezultate sugerează că oțetul de mere ar putea avea beneficii potențiale în îmbunătățirea parametrilor metabolici legați de obezitate și tulburări metabolice la persoanele obeze. Studiul ar putea stimula cercetări suplimentare în domeniu, determinând oamenii de știință să exploreze mecanismele care stau la baza și să efectueze studii similare în alte populații”, a remarcat dr. Abou-Khalil.
Cercetările ulterioare în acest domeniu ar trebui să includă raportarea detaliată a dietei sau a aportului nutrițional pentru a explica orice potențial confuzie, iar studiile explicative viitoare ar elucida în continuare mecanismele de impact asupra markerilor biochimici (lipide și glucoză din sânge), în plus față de pierderea în greutate.
Pentru săptămâna 12-18 mai, Alina Bădic vine cu vești minunate pentru Berbeci și Fecioare, care…
Zilele acestea, Casa Națională de Pensii Publice a oferit informații cu privire la pensia primită…
Dino Parc Râșnov, Castelul Bran, Cetățile dacice din Munții Orăștiei sau Ținutul Mănăstirilor Bucovina se…
Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani nu este,…
Aflați pe cont propriu care este pensia majorată pe care o veți primi în baza…
Medicii de familie pot elibera un certificat de concediu medical pentru o perioadă de 7…