Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă îți ții picioarele în oțet timp de 30 de minute? Leacul incredibil al bunicilor!

Ține-ți picioarele în oțet timp de 30 de minute și vei descoperi o serie de efecte uimitoare! Leacurile bunicilor se dovedesc a fi uimitoare chiar și astăzi!

Oțetul poate proteja împotriva bacteriilor, ciupercilor și a altor microbi dăunători, așa ca înmuierea picioarelor în oțet are numeroase beneficii.

Oțetul poate avea o varietate de utilizări, cum ar fi gătitul, curățarea sau medicina alternativă. Acest lucru se datorează faptului că oțetul conține acid acetic, care are proprietăți antimicrobiene.

Oțetul poate ajuta la îmbunătățirea următoarelor condiții:

  • Mirosul neplăcut al picioarelor
  • picior de atlet
  • negi
  • ciuperci ale unghiei piciorului

Diferite tipuri de oțet conțin cantități diferite de acid acetic. De exemplu, oțetul alb conține aproximativ 4 până la 7% acid acetic, în timp ce cidrul și oțetul de vin conțin aproximativ 5 până la 6%.

De ce ar putea fi oțetul util picioarelor?

Pielea de pe picioare este susceptibilă la apariția problemelor din cauza deshidratării și expunerii la medii în care bacteriile sau ciupercile pot crește.

Oțetul conține multe proprietăți utile care ar putea ajuta la soluționarea acestor probleme.

Ce se intampla daca iti tii picioarele in otet timp de 30 de minute:

  1. Vei scapa de mirosul neplacut al picioarelor. Pune-ti alarma sa te atentioneze peste 30 de minute si scoate-ti apoi picioarele din lighean fara sa le stergi. Lasa cateva minute picioarele libere si apoi foloseste un prosop moale pentru a le sterge.
  2. Elimina bacteriile care se depun pe picioare si reduce riscul de formare a ciupercii piciorului. Daca iti speli des picioarele cu otet, vei avea unghii mai sanatoase si vor creste mai repede, iar calcaile tale nu vor mai crapa.
  3. Otetul de mere ajuta la recapatarea finetii picioarelor. Daca umbli mult intr-o zi, acestea pot avea aspect uscat si batatoritul strazilor se resimte mai ales la final de zi.

Alte utilizari ale otetului:

– daca introduci otet de mere intr-un sampon simplu, fara arome, vei scapa mai repede de matreata si vei evita ca firele de par sa se roada;

– amesteca otet cu miere de albine si fa gargara pentru vindeca gatul inflamat si rosu;

– daca vrei ca pantofii tai sa nu mai aiba un miros neplacut, pulverizeaza otet de mere in fiecare seara si dimineata, inainte sa ii incalti.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.