luni, octombrie 25, 2021

Dependenţa de tehnologiile moderne duce la grave probleme de comportament, au atenţionat medici neurologi reuniţi la cea de-a opta ediţie a Şcolii Internaţionale de Neurologie, care se desfăşoară în România.

”Sub efectul tehnologiilor, creierul se distorsionează.Copiii din ziua de astăzi nu sunt mai deştepţi decât cei din alte
generaţii datorită tehnologiilor, ci doar mai pricepuţi. De la dependenţa de computere riscă să aibă grave probleme emoţionale, suferind de o amputare afectivă”, a atenţionat profesorul Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii Române de Neurologie.
Medicul recomandă părinţilor să îşi încurajeze copiii să scrie cât mai mult de mână, să interacţioneze cu ei, să îi ducă în natură. Copiii lăsaţi să abuzeze de mijloace electronice de comunicare nu se vor integra

ca adulţi şi vor dezvolta tulburări de comportament.
”Tehnologia în doze mari este otravă, la fel cum un medicament luat în doze mai mari decât scrie în prospect este otravă. Folosiţi tehnologiile cu măsura şi nu lăsaţi să dispară discernământul”, a mai recomandat profesorul Dafin Mureşanu.

Ultimele stiri