Sari la conținut

Otrava pe care o consumi zilnic! Cât de dăunătoare este această băutură, de fapt

Băuturi îndulcite
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Consumul de băuturi indulcite, periculos pentru sănătate

Hidratarea este foarte importantă pentru organismul nostru. Cu toate acestea, medicii atenționează că nu toate lichidele sunt potrivite pentru hidratare, iar unele pot face mai mult rău decât bine.

Anumite lichide nu hidratează, ci dimpotrivă. Acestea sunt pline de substanțe dăunătoare, deși par colorate și atractive. Alcoolul, băuturile carbogazoase și energizantele se află pe lista celor mai nocive băuturi, mai ales dacă sunt consumate în exces.

Dintre toate acestea, băuturile energizante reprezintă cel mai mare pericol, anunță medicii. La nivel mondial, tot mai multe persoane se luptă cu dependența față de aceste băuturi.

Băuturile energizante, cele mai dăunătoare

Deși sunt considerate eficiente pentru a stimula nivelul de energie, băuturile energizante conțin un număr șocant de ingrediente, care pot fi otravă pentru organism, scrie Shefinds.

„Băuturile energizante conțin ingrediente precum îndulcitori alternativi și zahăr”, explică medicul dietetician Trista Best.

„Conținutul mediu de zahăr al unei băuturi energizante este de 54 de grame, o rată alarmantă, care poate cauza creșterea în greutate și probeleme grave digestive”, adaugă medicul.

Pot duce chiar la moarte

„Scopul precis al băuturilor energizante este de a oferi consumatorului o cantitate mare de cofeină, în încercarea de a-i da un impuls de energie. Unele băuturi energizante își fac publicitate, susținând că acestea conțin aminoacizi speciali pentru dezvoltarea mușchilor (BCAA)”, explică medicul dietician.

Chiar dacă conțin aminoacizi, ele conțin și mai multe ingrediente care fac mai mult rău decât bine organismului.

Cu atât mai mult, combinația zahăr-cofeină și alte ingrediente poate păcăli creierul, făcându-l să creadă că se simte plin de energie, în timp ce corpul trebuie să se adapteze la efectele negative pe care aceste substanțe le au asupra lui și care, uneori, pot duce chiar la moarte.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel