Categories: Stil de viaţă

Otravă pentru organism! Evită aceste băuturi. Consumul excesiv scurtează viața

Experții spun că secretul longevității se învârte în jurul unei diete echilibrate. O băutură răcoritoare, consumată zilnic de milioane de oameni, poate scurta viața.

Otravă pentru organism! Evită aceste băuturi. Consumul excesiv scurtează viața

Pentru cei care doresc să trăiască mai mult, anumite băuturi ar trebui evitate cu orice preț.
Un studiu recent a identificat consumul de băuturi îndulcite cu zahăr ca fiind cauza morții timpurii.

Consumul băuturilor cu zahăr scurtează viața

Cercetătorii au analizat datele din două studii de anvergură pe mai mult de 100.000 de bărbați și femei, colectate prin chestionare.

În comparație cu persoanele care au băut rareori băuturi îndulcite cu zahăr, cei care au băut șase pe săptămână au avut un risc crescut de șase la sută de deces timpuriu.

Cei care au băut două sau mai multe băuturi zaharoase pe zi, pe de altă parte, au avut un risc crescut de 21% de deces timpuriu.

Cercetătorii au asociat acest risc de deces precoce în principal cu dezvoltarea cardiovasculare, care era deosebit de frecventă în rândul femeilor.

Băuturile îndulcite cu zahăr se referă la orice băutură care conține îndulcitori calorici adăugați în timpul preparării. Acest conținut de zahăr este unul dintre factorii cheie ai inflamației în organism, unul dintre semnele distinctive ale majorității bolilor.

Afluxul masiv de zahăr care vine în exces odată cu consumul de astfel de băuturi umple, de asemenea, corpul cu „calorii goale”, păcălindu-l să creadă că este plin.

Băuturile cu zahăr sunt asociate cu o serie de probleme de sănătate, în special obezitate, diabet, boli de inimă și accident vascular cerebral.

Foarte des, aceste băuturi cuprind o serie de îndulcitori chimici care contribuie, de asemenea, la această problemă.

În acest context, Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul redus a acestor băuturi.

O altă problemă metabolică în joc include defalcarea glucozei, care este preluată de celulele corpului cu ajutorul insulinei.

Cu cât consumați mai multă glucoză, cu atât mai multă insulină trebuie să producă pancreasul.

Atunci când oferiți organismului mai mult combustibil decât este necesar, organismul transformă surplusul de zahăr în celule grase, creând rezistență la insulină, care este un semn distinctiv al diabetului, potrivit The Express.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

9 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

10 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

10 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

11 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

11 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia