miercuri, ianuarie 19, 2022

Cartofii prăjiți reprezintă un aliment adorat de cei mici, dar și de adulți. Pare o mâncare banală, dar nocivă pentru sănătatea oamenilor.

Adevărul despre cartofii congelați! Risc de boli cardiovasculare

Pentru că sunt mai ușor de gătit, mulți dintre noi preferăm cartofii congelați. Nutriționiștii vin explicații clare în ceea ce privește cartofii prăjiți.

Cartofii prăjiți congelați pot fi sănătoși dacă se alege sortimentul potrivit de cartofi. De preferat ar fi să alegem cartofi prăjiți fără grăsimi trans. Acești cartofi congelați nu conțin atât în ​​grăsimi saturate și sodiu, scrie Moviebox.

Te-ar mai interesa: Rezultate fals-negative la testele de salivă distr...

Mirosul pe care îl cunoaștem și îl iubim

Multă lume se întreabă de ce cartofii prăjiți de la restaurant au un gust atât de bun și de ce cei pe care îi fac acasă, nu ies la fel de buni. În primul rând, trebuie știut că mirosul pe care îl cunoaștem și îl iubim este, de fapt, mirosul de cartofi gătiți în untură de vită, o aromă atât de puternică încât face cartofii prăjiți să pară și mai gustoși. Aceasta este combinată cu un produs foarte nociv.

De ce cartofii prăjiți sunt nesănătoși? Pot crește riscul de boli cardiovasculare

Cartofii prăjiți conțin multă grăsime și sare care pot crește riscul de boli cardiovasculare. În anii când acest aliment congelat intra pe piață, grăsimile trans (un tip de grăsime deosebit de nesănătos) nu fuseseră încă interzise în SUA.

Te-ar mai interesa: Radu Țincu, despre a patra doză: „Nu putem să bici...

Uleiul de soia hidrogenat, pericol pentru sănătate


Totul despre uleiul de soia hidrogenat în care sunt prăjiți

Unul dintre cele mai puțin sănătoase aspecte ale acestor cartofi prăjiți constă în uleiul de soia hidrogenat în care sunt prăjiți. Acest ulei facilitează includerea grăsimilor trans în procesul de gătit.

Studiile din ultima vreme leagă consumul frecvent de cartofi prăjiți în ulei de soia hidrogenat de apariția a numeroase boli grave. Un nou studiu a descoperit o legătură între consumul frecvent de cartofi prăjiți și riscul crescut de moarte prematură.

Te-ar mai interesa: De ce lipsesc testele de salivă din școli? Ioana M...


Adevărat sau fals

În ciuda unor teorii care au circulat în ultimii ani, se pare că, totuși, cartofii prăjiți de la cunoscutul lanț de fast-food sunt din cartofi adevărați. Cu toate acestea, conțin și o mulțime de alte „lucruri” suplimentare.

Așadar, cartofii se fac cu ajutorul următoarelor „ingrediente”: ulei de soia, ulei de soia hidrogenat, aromă naturală de vită, grâu hidrolizat, lapte hidrolizat, acid citric, dimetilpolisiloxan, dextroză, pirofosfat acid de sodiu, sare, ulei de canola, ulei de porumb și TBHQ.

Te-ar mai interesa: Alimentul care răspândește cancerul în tot organis...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private