marți, septembrie 28, 2021

Ouăle, periculoase pentru diabetici. Chiar dacă tentaţia e mare, nu exagera cu ouăle, mai ales de Paște. Dacă mănânci mai mult de şase pe săptămână este extrem de riscant pentru sănătate.

În plus, proteinele

din albuşul de ou pot cauza alergii, motiv pentru care trebuie evitate de către persoanele sensibile, mai ales de copiii foarte mici. Ei ar trebui să se ferească de acest aliment chiar şi de Paşte. Printre cei care nu trebuie să consume multe ouă sunt şi cei cu intoleranţă (ce poate fi temporară) la acest produs.

„Persoanele care au intoleranţă la ouă nu trebuie să mănânce în exces pentru că vor face urticarie. Dacă, de obicei, exces înseamnă două ouă pe zi, de Paşte este permis câte un ou la fiecare masă”, explică Ioana Pedestru, medic primar ORL cu competenţă pe alergologie la Spitalul

Colţea, din Capitală.

Ouăle, periculoase pentru diabetici

Ouăle trebuie consumate cu prudenţă şi de cei care suferă de boli renale, gută sau hepatită. La aceste persoane, ouăle şi carnea duc la un aport excesiv de proteine, care creşte ureea sau creatinina. La cei cu ciroză hepatică, un consum ridicat de proteine cauzează encefalopatie.

De asemenea, un studiu realizat de cercetătorii de la Brigham and Woman’s Hospital, SUA, arată că ouăle sunt periculoase şi pentru diabetici. „Cu cât consumă mai multe ouă, cu atât riscul de a muri este mai mare“, afirmă Luc Djousse, epidemiolog

la Brigham and Woman’s Hospital. Vârstnicii cu un nivel mare al colesterolului trebuie să consume cât mai puţine ouă sau chiar deloc, iar cei sănătoşi pot mânca două-trei ouă fierte pe săptămână.

Ultimele stiri