Chiar dacă tentaţia e mare, nu exagera cu ouăle, mai ales de Paște. Dacă mănânci mai mult de şase pe săptămână este extrem de riscant pentru sănătate.
În plus, proteinele din albuşul de ou pot cauza alergii, motiv pentru care trebuie evitate de către persoanele sensibile, mai ales de copiii foarte mici.
Ouăle trebuie consumate cu prudenţă şi de cei care suferă de boli renale, gută sau hepatită. La aceste persoane, ouăle şi carnea duc la un aport excesiv de proteine, care creşte ureea sau creatinina. La cei cu ciroză hepatică, un consum ridicat de proteine cauzează encefalopatie. De asemenea, un studiu realizat de cercetătorii de la Brigham and Woman’s Hospital, SUA, arată că ouăle sunt periculoase şi pentru diabetici.
„Cu cât consumă mai multe ouă, cu atât riscul de a muri este mai mare“, afirmă Luc Djousse, epidemiolog la Brigham and Woman’s Hospital. Vârstnicii cu un nivel mare al colesterolului trebuie să consume cât mai puţine ouă sau chiar deloc, iar cei sănătoşi pot mânca două-trei ouă fierte pe săptămână.
Copiii mici vor încerca aproape orice pentru a evita să meargă la culcare la timp.…
Studiul, publicat în British Medical Journal, a pus în lumină potențialul vitaminei D de a…
V-ați întrebat vreodată de ce unii oameni par să se supere mai ușor decât alții?…
Pe rețelele de socializare, sute de internauți susțin că frecvența electromagnetică a Pământului s-a schimbat.…
Săptămâna Patimilor, cuprinsă între 29 aprilie și 4 mai 2024, reprezintă cea mai însemnată perioadă…
Momente de cumpănă pentru două zodii. Mariana Cojocaru spune că este posibil să apară eventuale…