Sari la conținut

Oul de prepeliță, alimentul-medicament

Un ou de prepeliță are de cinci ori mai mult fosfor decât un ou de găină, de 7,5 ori mai mult fier, de șase ori mai multă vitamina B1 și de 15 ori mai multă vitamina B2. De aceea, sunt mai recomandate din punct de vedere medical decât cele de găină.

Sunt foarte bogate în oligominerale şi macrominerale şi sunt mai puţin alergene decât celelalte tipuri de ouă, dar pot fi extrem de periculoase dacă nu sunt consumate proaspete. „Ouăle vechi de prepeliţă vă pot provoca şocul anafilactic şi riscaţi să muriţi sufocaţi. Atenţie sporită la sursa din care le procuraţi”, atrage atenţia nutriționistul Ștefan Ionuț.

Cel mai bine este sa consumati ouale fierte, cu galbenus moale, deoarece valoarea nutritiva este mai mare. Daca galbenusul este tare, oul devine indigest si nu se mai asimileaza bine.

„Oul de prepelita este foarte bogat in acizi grasi Omega 3 si Omega 6, care se gasesc si in uleiul de peste si in cel de floarea-soarelui”, completeaza Andreea Tocan, medic rezident, cu specialitatea diabet, nutritie si boli metabolice la Centrul de Diabet din Cluj. Acizii grasi amintiti permit dezvoltarea echilibrata a organismului.

Persoanele sanatoase pot consuma pana la sase-sapte oua pe saptamana, iar cele care sufera de diverse afectiuni trebuie sa urmeze indicatiile medicului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel