Sari la conținut

(P) Dr. Ozana Moraru, singurul medic chirurg oftalmolog din România invitat ca speaker și moderator la Congresul Internațional de Oftalmologie ESCRS

Dr. Ozana Moraru, medic chirurg oftalmolog la Clinica Oculus din București, a fost invitată ca speaker și moderator în mai multe sesiuni științifice ale congresului internațional de oftalmologie ESCRS, desfășurat la Viena, în perioada 8-12 septembrie 2023. 

Congresul ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgeons) este cel mai mare congres european pe tema chirurgiei polului anterior ocular, dezbătând în special cazuri clinice și tehnici chirurgicale în ceea ce privește operațiile oftalmologice de cataractă, glaucom, transplant de cornee și chirurgie refractivă.

 

Dr. Ozana Moraru, alături de alți 11 medici oftalmologi renumiți din Marea Britanie, Italia, Belgia, Olanda, Germania, Finlanda, Spania, Ungaria, Israel și Japonia, a făcut parte din juriul de acordare a premiilor pentru cele mai bune filme științifice, a moderat mai multe sesiuni și a susținut două prezentări științifice.

În cadrul simpozionului ”Getting into trouble?” a fost prezentat un caz chirurgical complicat rezolvat la Clinica Oculus – tehnica operatorie și modalitatea de rezolvare: https://youtu.be/KXRf7ZgFako Dr. Ozana Moraru este autoarea singurei cărți de specialitate din România dedicate operației de cataractă prin facoemulsificare: COMPLICAȚIILE INTRAOPERATORII ale operației de cataractă prin FACOEMULSIFICARE”. Această carte oferă oftalmologilor români, rezidenți sau specialiști, un ghid practic care să îi ajute în cariera lor de chirurgi de pol anterior ocular, să îi învețe cum să execute corect timpii operatori, cum să evite complicațiile și, dacă acestea, totuși, s-au produs, cum să le rezolve, astfel încât să nu aibă repercusiuni asupra rezultatului final al operației.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: