Sari la conținut

Pacientă cu cancer terminal, diagnosticată după 13 luni: Nimeni nu știe ce se întâmplă în interiorul corpului tău doar privindu-te

O femeie din Belfast, cu cancer în stadiu terminal, a spus că perspectivele ei sunt mai proaste din cauza întârzierii de 13 luni pentru a fi diagnosticată.

Lisa Smyth, în vârstă de 44 de ani, a fost diagnosticată cu cancer de sân avansat în 2017.

Mama a trei copii observase modificări la sânii ei după naștere și și-a exprimat îngrijorarea de mai multe ori. Ea a declarat pentru BBC News că a avut luni de simptome.

Belfast Trust a spus că a înțeles suferința cu care Lisa și familia ei se confruntă în urma acestui diagnostic.

„O vom contacta pe Lisa pentru a discuta orice îngrijorare pe care o are și pentru a-i oferi ei și familiei sprijin în acest moment”, a adăugat trustul.

Cancerul Lisei a progresat acum la stadiul patru de cancer de sân metastatic, ceea ce înseamnă că s-a răspândit în alte părți ale corpului ei, inclusiv în plămâni.

„Știam că corpul meu nu este bine”, a spus ea. — Ar fi trebuit să fiu scanat de la început.

Pentru cineva care poate avea cancer, obținerea diagnosticului și apoi accesarea tratamentului pot fi două obstacole separate, dar la fel de importante.

Lisa a spus că a fost diagnosticată „foarte dificil” și a persistat timp de 13 luni în timp ce era însărcinată și alăpta.

I s-au administrat cremă și antibiotice

În acel timp, Lisa a fost văzută de medicul ei chirurg de trei ori și i s-au administrat cremă și antibiotice, deoarece arăta ca o mastită (inflamație a sânului).

O trimitere la o clinica pentru sâni a diagnosticat și mastită, însă femeii i s-a spus că nu este posibilă o scanare deoarece alăptează.

„Când m-am întors la clinica pentru sâni a doua oară am spus: „Asta se întâmplă de 13 luni, vă rog să mă scanați, nu plec până nu sunt scanată”.

O mamografie apoi o ecografie a găsit o tumoare de 6 cm și cancer în 20 de ganglioni limfatici.

Rezultatul cancerului a fost devastator pentru Lisa, soțul ei Simon și cei trei băieți ai lor.

„Sfatul meu este să insisti asupra unei scanări, nimeni nu știe ce se întâmplă în interiorul corpului tău doar privindu-te”, a spus ea.

„Ar fi trebuit să fiu scanată de la început, nu știu de ce nu am fost – probabil pentru că eram însărcinată și alăptam”.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: