luni, septembrie 27, 2021

Pacientă cu Covid detubată din greșeală, la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Femeia, în vârstă de 65 de ani era internată de 3 săptămâni, avea coronavirus şi era în stare gravă, intubată şi ventilată

mecanic. Unul din brancardieri a detubat-o, din greșeală și acum este cercetat pentru ucidere din culpă. 

Victima era tratată în aceeaşi secţie de reanimare cu o altă pacientă, şi ea supraponderală, pentru care se pronunţase decesul. Şeful de secţie ceruse 4 brancardieri, care să ridice corpul acesteia din urmă şi să îl mute la morga spitalului.

Brancardierul de 58 de ani a ajuns primul la reanimare. Acolo se aflau şi câteva asistente, dar acestea erau ocupate la patul unui alt bolnav. Surse din interiorul anchetei susţin că bărbatul a început să scoată tuburi şi fire de pe pacienta vie.

Aparent, fără să fi primit vreo indicaţie de la cineva, potrivist știrileprotv.ro. 

Pacientă cu Covid detubată din greșeală

De altfel, fişa postului le interzice categoric brancardierilor să se implice în orice manevre medicale sau de îngrijire. Rolul lor este strict de manipulare şi transport. Doar asistentă, eventual ajutată de medic, îndepărtează senzorii, sondele şi cateterele care au susţinut viaţa. Atenţie, întâi aparatele trebuie stinse, altfel se declanşează alarmele. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Aşa s-au alertat asistentele, care au chemat medicul de gardă şi au început resuscitarea femeii.

Eforturile au eşuat, iar pacienta s-a stins. În faţa colegilor, bărbatul a spus că nu înţelege ce s-a întâmplat şi nu îşi poate explică de fapt ce a făcut.

Reprezentanţii spitalului recunosc că erau din start indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale. Aşadar coordonatorul turei de gardă a sesizat Parchetul şi Poliţia în cursul nopţii.

”La data de 11.12.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, brancardier în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale

“Dr. Victor Babeş” Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ultimele stiri