luni, august 8, 2022

Serul fiziologic necesar dizolvării citostaticelor, calmantele, antibioticele, leucoplastul și compresele lipsesc de la Institutul Oncologic București (IOB)

Managerul Institului care a aflat de lipsa medicamentelor și a materialelor medicale a spus că nu există stocuri de urgență și că toate spitalele se confruntă cu această criză

„Abia astăzi (vineri – n.r.) am aflat şi eu despre această situaţie. A fost o surpriză. Nu există stocuri de urgenţă. Şi mă miră că nu avem materiale sanitare, ştiam că avem. Măcar medicaţia pentru cancer o avem. Din păcate, nu putem şti cât se agravează starea unui bolnav de la o zi la alta”, a declarat  Ana-Maria Niţulescu.

Te-ar mai interesa: Secretul unui zâmbet sănătos și frumos împărtășit ...

Ana-Maria Niţulescu a mai spus că desemnat o comisie care să se ocupe de deblocarea situaţiei.

„Sperăm ca săptămâna viitoare să rezolvăm situaţia”, a mai spus Niţulescu.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a decis, vineri, trimiterea de urgenţă a unei echipe de control la Institutul Oncologic Bucureşti (IOB).

„Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a decis trimiterea de urgenţă a unei echipe de control, formată din specialişti ai Corpului de Control, coordonată de secretarul de stat Adrian Pană, pentru a evalua situaţia”, informează Ministerul Sănătăţii.

Te-ar mai interesa: Cel mai sănătos și eficient exercițiu, potrivit pe...

De asemenea, Nicolăescu a solicitat managerului interimar Ana-Maria Niţulescu, numit în urmă cu trei săptămâni la IOB, ca „în cel mai scurt timp să ia toate măsurile care se impun pentru a pune la dispoziţia pacienţilor medicamentele şi materialele sanitare necesare şi să evalueze urgent întreaga situaţie găsită la Institut”, mai precizează ministerul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private