miercuri, iunie 16, 2021

Serul fiziologic necesar dizolvării citostaticelor, calmantele, antibioticele, leucoplastul și compresele lipsesc de la Institutul Oncologic București (IOB)

Managerul Institului care a aflat de lipsa

medicamentelor și a materialelor medicale a spus că nu există stocuri de urgență și că toate spitalele se confruntă cu această criză

“Abia astăzi (vineri – n.r.) am aflat şi eu despre această situaţie. A fost o surpriză. Nu există stocuri de urgenţă. Şi mă miră că nu avem materiale sanitare, ştiam că avem. Măcar medicaţia pentru cancer o avem. Din păcate, nu putem şti cât se agravează starea unui bolnav de la o zi la alta”, a declarat  Ana-Maria Niţulescu.

Ana-Maria Niţulescu a mai spus că desemnat o comisie care să se ocupe de deblocarea situaţiei.

“Sperăm ca săptămâna

viitoare să rezolvăm situaţia”, a mai spus Niţulescu.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a decis, vineri, trimiterea de urgenţă a unei echipe de control la Institutul Oncologic Bucureşti (IOB).

“Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a decis trimiterea de urgenţă a unei echipe de control, formată din specialişti ai Corpului de Control, coordonată de secretarul de stat Adrian Pană, pentru a evalua situaţia”, informează Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, Nicolăescu a solicitat managerului interimar Ana-Maria Niţulescu, numit în urmă cu trei săptămâni la IOB, ca

“în cel mai scurt timp să ia toate măsurile care se impun pentru a pune la dispoziţia pacienţilor medicamentele şi materialele sanitare necesare şi să evalueze urgent întreaga situaţie găsită la Institut”, mai precizează ministerul.

 

Ultimele stiri

Parteneri