sâmbătă, decembrie 5, 2020
Elena Oceanu

Tratamentul nu se mai găsește în farmacii. Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune atrage atenția că un medicament folosit pentru tratamentul unor boli autoimune precum lupusul sau artrita reumatoidă, nu se mai găsește în farmacii, după ce a fost inclus în protocolul de tratament pentru COVID-19.

”Pacientii cu boli autoimune nu mai gasesc hidroxiclorochina în farmacii. Nu poate fi posibil ca Ministerul Sanatatii sa decida tratarea pacientilor cu Covid 19 in detrimentul pacientilor cu boli autoimune. TREBUIE sa se gaseasca o solutie pentru ca toti pacientii sa aiba acces la tratament, altfel in curand o sa asistam la decesul pacientilor autoimuni pentru ca nu mai au niciun alt tratament disponibil!” a atras atenția Rozalina Lăpădatu.

Hidroxiclorochina este un medicament prescris pentru tratarea unor boli autoimune dar si pentru prevenirea si tratarea malariei. Pentru ca acest medicament a fost inclus in protocolul de tratament pentru COVID19, toate stocurile au fost date peste cap, iar pacientii cu boli autoimune au fost brusc uitati.

Pentru persoanele care sufera de lupus, artrita reumatoida, artrita idiopatica juvenila, sindrom antifosfolipidc, sindrom Sjogrem, dermatomiozita si alte afectiuni, dintr-o data riscul de boala a crescut alarmant pentru ca in lipsa hidroxiclorochinei nu mai au nicio optiune de tratament. Situatia este dramatica si din pacate autoritatile nu aud strigatul nostru de disperare.

Parteneri