duminică, martie 7, 2021

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (A.P.A.A.) a publicat pagina de Facebook o imagine cu zeci de pacienți, cu scleroză multiplă, stând la coadă pe holul unui spital. 

Redăm mai jos postarea integrală:

Asa arata ieri dimineata holul unui spital, sectia de neurologie. Persoanele pe care le vedeti sunt pacienti diagnosticati cu scleroza multipla si asteapta pe holurile spitalului ca sa primeasca reteta pentru medicamente. Apoi coada se muta la farmacia spitalului, care inchide la ora 15! Luna urmatoare povestea se repeta. Aceleasi cozi pe holurile spitalelor.

Sa va aduc aminte ca scleroza multipla este o boala invalidanta, cronica care afecteaza sistemul nervos prin distrugerea tecii de mielina care protejeaza fibrele nervoase. Principalele simptome sunt: oboseala, ameteli, tremor, probleme de coordonare, pierderea vederii, amortirea si slabiciunea mainilor si picioarelor, incontinenta urinara, etc.

De mai bine de un an, APAA, ASMB si AISM cer descentralizarea programului de SM fara succes. In tot acest timp ar fi putut fi descentralizat programul, pregatiti medicii neurologi din tara ca sa preia pacienti din judetele lor, iar spitalele ar fi avut timp sa organizeze licitati si sa primeasca acesti pacienti. Dar acest lucru nu s-a intamplat si slabe sperante ca sa se intample in viitorul apropiat.

Ultimele stiri

Parteneri