Sari la conținut

Pâinea a căpătat o reputație greșită. Care este cea mai sănătosă?

Pâinea a căpătat o reputație greșită. Pe măsură ce sărbătorile se apropie și abundă platourile cu mezeluri, sunteți, fără îndoială, în căutarea unor accesorii potrivite pentru a însoți superba piesă centrală de pe masă. Însoțitorul firesc al aproape oricărui aperitiv, desigur, este o pâine delicioasă.

Pâinea a căpătat o reputație greșită. Care este cea mai sănătosă?

Și pentru că suntem în mod suprem în favoarea tuturor lucrurilor care au o dublă funcție, nu putem nega faptul că pâine de casă este, de asemenea, plină de beneficii pentru sănătatea intestinală este convingătoare.

Pâinea oferă multe beneficii pozitive pentru sănătatea intestinului

„Pâinea a căpătat o reputație greșită din partea culturii dietetice, dar oferă multe beneficii pozitive pentru sănătatea intestinului dumneavoastră”, spune Caroline Cederquist, MD, care este medic de medicină de familie și medic de medicină funcțională certificat de consiliu și cofondator și director medical al bistroMD.

„Microorganismele care colonizează intestinul uman, cunoscute sub numele de microbiota intestinală, joacă un rol central în fiziologie și metabolism. Pentru început, pâinea pe bază de grâu și secară conține fructan, care este un prebiotic sau un tip de bacterie intestinală „bună”.

Alimentele prebiotice sunt de obicei bogate în fibre și acționează ca hrană pentru microbiota intestinală și probiotice.”

Dr. Cederquist spune că fibrele, prebioticele și probioticele care se găsesc în anumite tipuri de pâine îmbunătățesc, de asemenea, digestia și ajută la reducerea simptomelor legate de tulburările digestive.

Mai mult, „acestea oferă proprietăți antiinflamatorii, contribuie la un sistem imunitar mai puternic, ajută la sănătatea inimii și chiar s-a constatat că afectează pozitiv starea de spirit și funcția creierului.”

Desigur, nu toate tipurile sunt create la fel. În acest scop, Dr. Cederquist recomandă să căutați pâine cu o textură granulată.

„Acest lucru sugerează adesea carbohidrați mai puțin rafinați și mai mulți carbohidrați complecși, care tind să ofere cantități mai mari de fibre, vitamine și minerale”, spune ea.

Pâinea de secară este o altă selecție inteligentă pentru sănătatea intestinelor, datorită probioticelor naturale care rezultă din procesul de fermentare. În cele din urmă, optați pentru pâinea din cereale integrale, mai ales atunci când este asociată cu proteine sănătoase pentru inimă.

Pentru a vă ajuta să gătiți cele mai bune rețete de pâine sănătoasă pentru intestine pentru masa de sărbători, am adunat mai jos doar câteva dintre preferatele noastre.

Pâinea sănătoasă stimulează digestia

Cea pe bază de nuci nu este doar plină de proteine, ci și de fibre și grăsimi sănătoase. Asortați-o cu un iaurt bogat în probiotice pentru cel mai bun mic dejun sau gustare sănătoasă pentru intestine.

Pâinea din aluat în ansamblu tinde să fie mai bună pentru intestin decât pâinea standard. Acest lucru se datorează faptului că aluaturile acide necesită un starter fermentat, care poate ajuta, de asemenea, organismul dumneavoastră să absoarbă substanțele nutritive furnizate de rețetă, inclusiv magneziu, zinc și fier.

Această rețetă fenomenală de pâine fără gluten este capabilă să se adapteze la o gamă largă de restricții dietetice, inclusiv lactate, ouă, drojdie, soia și porumb.

Pâine cu cereale
Această pâine bogată în fibre este excelentă pentru sistemul tău digestiv și este, de asemenea, o modalitate excelentă de a folosi o parte din resturile de cereale cu care nu știi ce să faci.

Pâine integrală cu semințe de cereale

Ai nevoie de mai puțin de 10 ingrediente și 30 de minute pentru a pregăti această pâine din cereale integrale, care este plină de nutrienți prietenoși cu intestinul. În timp ce semințele și ovăzul sunt opționale, ele fac ca această pâine să fie mult mai bună pentru burtica ta (și pentru papilele tale gustative), potrivit wellandgood.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel