Sari la conținut

Pâinea albă, un adevărat pericol pentru sănătate! Aceste persoane NU trebuie să o consume niciodată

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Pâinea albă este una dintre preparatele noastre de bază. Ea se consumă zilnic, dar există însă un adevărat pericol în ceea ce privește consumul acestui aliment. Nu toată lumea poate consuma pâine, mai ales pentru că riscul pentru sănătate este major.

Pâinea neambalată

Persoanele în vârstă ar trebui să consume mai puțină pâine, iar motivul nu este doar riscul de creștere în greutate. Celebrul nutriționist rus Margarita Koroleva a dezvăluit motivul acestei recomandări.

De ce ar trebui ca persoanele în vârstă să mănânce mai puțină pâine?

Expertul spune că cea mai utilă în dieta persoanelor în vârstă este pâinea integrală. Medicul remarcă faptul că este o sursă mare de fibre vegetale, care are un efect benefic asupra tractului intestinal.

Fibrele vegetale stimulează motilitatea intestinală

„Fibrele vegetale stimulează motilitatea intestinală. Motricitatea este foarte importantă pentru persoanele în vârstă, deoarece acestea duc în cea mai mare parte un stil de viață sedentar și suferă de constipație”, spune doctorul în științe medicale.

În plus, pâinea integrală oferă organismului vitamine din grupa B. Obținerea acestei grupe de vitamine este foarte importantă, ele fiind implicate în multe procese din organism: de exemplu, în producerea de hormoni tiroidieni. În plus, ele sunt necesare pentru o bună sănătate neurologică, prevenirea problemelor emoționale și a insomniei, imunitate slabă.

„Interiorul pâinii albe este exact acea substanță lipicioasă care perturbă activitatea intestinelor”, spune Dr. Maria Koroleva.

Nutriționistul avertizează că pasiunea pentru pâinea albă poate avea un impact negativ asupra intestinului subțire. În acest caz, va fi mult mai dificil pentru organism să absoarbă nutrienții importanți – vitamine, minerale, oligoelemente, proteine.

În plus, digestia se poate deteriora în general, adaugă specialistul. Oamenii de știință spun că persoanele cu diabet ar trebui să stropească întotdeauna pâinea cu acest condiment Important: Articolul nu înlocuiește o dietă echilibrată și consultarea unui specialist!

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel