Sari la conținut

”Pâinea albinelor”: Doar o linguriță pe zi din acest aliment-minune elimină toxinele din tot organismul, întărește imunitatea și îmbunătățește circulația periferică

Pâinea albinelor. Primăvara e momentul ideal pentru detoxifierea organismului și pentru a profita, din plin, de vitaminele și mineralele oferite de natură.

Unul dintre cele mai eficiente produse 100% naturale, recomandate de specialişti pentru procesul de detoxifiere este păstura, denumită şi “pâinea albinelor”. Produsul are o compoziţie asemănătoare cu polenul, însă are proprietăţi chiar mai valoroase decât acesta, datorită conţinutului ridicat în zaharuri simple, vitamina A, B, C, E şi K, acid lactic enzime, minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu) şi aminoacizi esenţiali.

“Consumul în exces de produse procesate, care conţin toxine peste limită, nu numai că atrage după sine kilograme în plus şi discomfort fizic şi psihic, dar ne dă o stare generală de lipsă de energie şi vitalitate. Imediat după Sărbători este momentul să acţionăm şi să trecem la o dietă naturală, care să ne ajute să eliminăm toxinele din organism. De ani de zile, mulţi oameni au început să consume păstura, care este unul dintre cei mai buni detoxifianţi la ora actuală. Se recomandă cel puţin o linguriţă de păstură pe zi persoanelor care au colesterorul din sânge ridicat, care au afecţiuni hepatice şi ale tubului digestiv, care suferă de ateroscleroză, precum şi persoanelor care au probleme circulatorii”, declară Ovidiu Bodea, producător de produse apicole.

Ca metode de administrare internă, păstura poate fi înghiţită pur şi simplu sau amestecată cu iaurt, cereale, pâine. Poate fi ţinută sub limbă cît de mult se poate, înainte de a fi înghiţită.

Extern, produsul apicol este util în afecţiuni dermatologice, fiind extrem de hrănitor pentru piele, dar şi în cosmetică, sub formă de mască.

Păstura este un leac eficient în anemii, stres, reumatism, reglarea tranzitului intestinal, afecţiunile de colon, mai ales cele însoţite de constipaţii (enterocolite, colite de fermentaţie sau putrefacţie), chisturi ovariene, noduli mamari.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel