Sari la conținut

Pâinea poate crește cu 60% riscul unei boli grave

O dietă bogată în pâine la femeile cu vârsta cuprinsă între 55 şi 64 de ani creşte riscul de cancer la sân cu 60%, arată un studiu Universităţilor din Toronto şi din Milano.

În schimb, nu s-au observat riscuri notabile la femeile care consumau frecvent paste. Cercetătorii spun ca dieta bogată în pâine creşte nivelul estrogenului, hormon feminin implicat în apariţia cancerului de sân, din cauza indicelui glicemic ridicat.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel