marți, mai 17, 2022

Pâinea pustniceasca este un aliment întâlnit în viața pustnicilor din vechime, de unde își trage și numele. Numita uneori si pâine harică, fapt care i-a făcut pe unii să se pronunțe prea repede împotriva ei, este numai un aliment pustnicesc. Călugării spun că este aducător de mult folos celor care se nevoiesc în liniște și rugăciune.

Pâinea vindecătoare, adevărat elixir pentru sănătate! Leacul secret folosit de călugări

Painea pustniceasca nu are nici o legatura cu mistificarea vreunui aliment. Este unul dintre cele mai sănătoase preparate românești și este recomandată pentru o viață echilibrată și sănătoasă. Acest tip de pâine nu necesită coacere, iar pentru sănătate este un adevărat elixir, potrivit crestinortodox.ro.

Te-ar mai interesa: Motivul nebănuit care te face să iei în greutate. ...

Mod de preparare pâine pustnicească:

Nu este nevoie de preparare termică. Pentru a face acest tip de pâine ai nevoie de făină integrală și apă. Coca obținută din amestecul celor două ingrediente trebuie să fie tare. Apoi, aluatul se pune într-un loc uscat și cald, la dospit cca 7-8 ore, iar temperatura la care se lasă la uscat să nu depășească 30 grade Celsius.

Este important să știi că nu e bine s-o consumi înainte de 10-12 ore după ce s-a uscat. O poți mânca atunci sau o poți lăsa să se întărească mai mult, obținând pesmet.

Recomandări și atenționări:

  • Cei care au un stomac tare o pot consuma ca atare, iar pentru cei cu anumite probleme se recomandă ca grâul să fie măcinat în ziua pregătirii;
  • Diabeticii trebuie să pună jumătate făină integrală de grâu și jumătate faină integrală de porumb și bineînțeles apă
    nu trebuie amestecată cu niciun alt tip de cereale;
  • Pentru cei cu probleme dentare se recomandă s-o înmoaie în apă înainte s-o consume
  • Trebuie consumată numai asociată cu alte alimente crude, cum ar fi: sfeclă roșie, morcov, salată verde, urzici, pătrunjel, conopidă, dovlecei, dar și semințe crude de floarea soarelui ori dovleac, alune, nuci.

Beneficiile pâinii pustnicești

Te-ar mai interesa: Cum dizolvi în mod natural cheagurile de sânge? Tr...

Chiar dacă la prima vedere pare straniu, cu cât tehnologia avansează cu atât mâncarea de zi cu zi devine mai toxică. Această afirmație este confirmată, în mare măsură, de beneficiile unui produs de mult uitat:

  • pâinea pustnicească contribuie la curățarea colonului
  • odată consumată această pâine echilibrează nivelul glicemic
  • onține numeroase vitamine
  • ferește organismul de numeroase boli

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private