Sari la conținut

Bolile respiratorii scad ca frecvență. Pandemia de Coronavirus ne-a arătat că gripa nu este atât de periculoasă

Dureri de gat
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Toate bolile respiratorii scad ca frecvență. Pandemia de Coronavirus ne-a arătat că gripa nu este atât de periculoasă

Medicul pediatru Mihai Craiu a postat pe contul său de Facebook o știre conform căreia, în Marea Britanie, începând cu 1 ianuarie au fost descoperite zero teste pozitive pentru gripă.

„Cadou de mărțișor – o veste bună. Din peste 685.000 teste de gripă făcute de la 1 ianuarie 2021, de către Public Health England, in Regatul Unit, au fost 0 (ZERO) teste pozitive.
Dacă respectăm igiena mâinilor, dacă evităm spațiile cu aglomerație în interior (mai ales în zone neaerisite) si dacă purtăm corect o mască in aceleași locuri, toate bolile respiratorii scad ca frecvență. Nu numai infecția cu SARS-CoV-2!
Ar mai fi de notat si eficiența programului public de vaccinare antigripală, care in UK este unul dintre cele mai eficace din Europa. O primăvară frumoasă!”, este mesajul medicului Mihai Craiu.

Pandemia de coronavirus ne-a arătat că gripa nu este atât de periculoasă

Potrivit Christina Pagel, profesor de cercetare operațională la University College London, în acest an nu a existat sezonul gripal nicăieri în lume, inclusiv Marea Britanie. Aceasta a spus că produsele de dezinfectare a mâinilor ar trebui menținute la dispoziție în toate magazinele și centrele de transport pentru anii următori. De asemenea, a mai spus, potrivit, independent.co.uk, că  „merită să încurajăm oamenii să poarte măști” în transportul public și în alte medii aglomerate în timpul lunilor de iarnă.
„Nu știu dacă distanța socială sau purtarea măștii au ajutat la reducerea cazurilor de gripă. Dar cred că ar trebui cel puțin să vorbim despre asta. Un alt lucru, mai ales în Marea Britanie, este această atitudine că, dacă ești bolnav, tot mergi la muncă. Trebuie să schimbăm asta. Am arătat că mulți oameni pot lucra de la distanță. Cred că este o consecință neintenționată a Covid că am realizat că gripa nu este această amenințare inevitabilă pe care am crezut-o că este”, a mai spus prof. Pagel.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: