Sari la conținut

Pandemia de coronavirus se apropie de final! Bill Gates știe cum și când

măsurile de restricție

Pandemia de coronavirus se apropie de final! Bill Gates știe cum și când.

Bill Gates, cofondator al Microsoft Corporation și cel de-al doilea cel mai bogat om din lume, după Jeff Bezos, se arată foarte optimist în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

Omul de afaceri este convins că pandemia se apropie de final. Gates este de părere că până în februarie toate vaccinurile vor fi sigure și eficiente. Fundația sa a donat deja peste 420 de milioane de dolari pentru cercetarea și dezvoltarea unui vaccin.

Într-un interviu acordat pentru CNN, Bill Gates a vorbit despre eficacitatea fiecărui vaccin.

„Aproape toate vaccinurile vor funcționa la un nivel înalt de eficiență. Cel de la Pfizer este 95% eficient, iar cel de la AstraZeneca, pe care sperăm ca Marea Britanie îl va aproba, este doar cu puțin mai jos decât acesta. Vaccinurile Novavax și Johnson and Johnson sunt chiar mai eficiente, acestea dau o imunitate mai bună”, a declarat Bill Gates.

De asemenea, Bill Gates a dezvăluit că o fabrică din India ar putea produce un vaccin anti-COVID-19 similar cu cel dezvoltat de AstraZeneca, în care a investit deja. Nivelul de producție va fi înalt, iar serul va fi mult mai ieftin.

„Avem chiar și o fabrică în India care riscă să producă un vaccin similar cu cel de la AstraZeneca. Am investit deja în acestea. Se vor face la un nivel înalt de producție și vor fi mult mai ieftine. Cel mai greu va fi cu aprobarea tuturor acestor vaccinuri, dar cred că până în februarie aceste probleme se vor rezolva și toate vaccinurile vor fi sigure și eficiente”, a mai spus cofondatorul Microsoft.

Bill Gates, despre pandemia de coronavirus. „Să fim foarte îngrijoraţi de următoarele 6 luni”

Miliardarul consideră că ar trebui să existe mai multă transparență în ceea ce privește distribuirea vaccinurilor anti-covid. Acest lucru s-ar putea realiza prin intermediul unei aplicații mobile pe care oamenii să o poată folosi pentru a se informa.

„Cred că după ce vom avea o mare parte din doze, va rămâne doar o problemă de logistică, pe care poate doar lipsa bunăvoinței să nu o poată rezolva. Ar trebui să se dezvolte o aplicație prin care oamenii să afle câte doze de vaccin au fost distribuite în țară, și când se vor putea vaccina, în funcție de vârstă, riscuri, profesie. Așa oamenii ar vedea că aceste vaccinuri nu se irosesc”, a mai spus Bill Gates.

Cu toate acestea, Bill Gates a ridicat un semnal de alarmă în privința pandemiei de coronavirus. El a spus că lumea ar trebui să fie foarte îngrijorată pentru următoarele șase luni. Cofondatorul Microsoft consideră că abia când se va ajunge la vaccinarea a 70% din populație, această pandemie se va termina.

„Ar trebui să fim foarte îngrijoraţi de următoarele 6 luni. Numărul de cazuri va creşte mult. Oamenii ar trebui să înţeleagă că vin ajutoarele medicale, că pot să se comporte mai bine şi să aibă răbdare până în primăvară, când vaccinurile vor începe să reducă cifrele, ne va ajuta şi schimbarea vremii.”, a mai spus Bill Gates.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel