luni, februarie 6, 2023

„Pandemia s-a încheiat!” Un virusolog german cere OMS eliminarea tuturor restricțiilor

Christian Drosten, un cunoscut medic virusolog german , susține că pandemia de coronavirus s-a încheiat. Prin urmare, restricțiile nu-și mai au locul.

Virusul SARS-CoV-2 nu mai reprezintă o amenințare la nivel macro, susține Drosten, care cere Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) să declare încheierea pandemiei de COVID.

Te-ar mai interesa: Atenție la aceste medicamente. Medic: „Au re...

După aproape trei ani de teroare, de măsuri care mai de care mai abuzive și mai aberante, susține un celebru virusolog din Germania.

„Pandemia s-a încheiat!” Un virusolog german cere OMS eliminarea tuturor restricțiilor

Criza COVID s-a transformat într-o endemie, deci există cazuri, respectiv focare în spații restrânse, în rândul unor anumite categorii de populație.

„Noi trecem acum prin primul val endemic cu SARS-COV-2, în această iarnă. În opinia mea, pandemia s-a terminat”, a declarat pentru Tagesspiegel, citat de DW, șeful secției de virusologie dintr-un mare spital din Berlin.

Cât despre imunitatea colectivă în fața Covid, este mai puternică ca niciodată, a mai spus virusologul.

Te-ar mai interesa: Tot ce trebuie să știi despre uleiul CBD...

Drosten a numit succesul campaniilor de vaccinare din Germania și alte țări europene drept motiv pentru încheierea pandemiei. El a menționat că nu este cazul în China, de exemplu, unde infecțiile corona se răspândesc rapid în prezent.

Drosten a apărat și măsurile de protecție anti-covid.

„Dacă nu s-ar fi făcut nimic, ar fi fost un milion sau mai multe morți în Germania în valuri până la varianta Delta”, a spus el.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului: ̶...

Varianta Delta a virusului a ajuns în Germania la jumătatea anului 2021.

Poziția ministrului Justiției german

Poziția expertului german în sănătate publică a fost întărită de către Marco Buschmann, ministru al Justiției, care a solicitat eliminarea tuturor restricțiilor anti-covid.

Menționând că Drosten a fost unul dintre cei mai precauți oameni de știință în timpul pandemiei, Buschmann a postat pe Twitter:

„Suntem în situație endemică. Ca o consecință politică, ar trebui să încetăm ultimele măsuri de protecție împotriva coronavirusului”.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: 3 alimente care te ajută atunci când...

Majoritatea măsurilor de protecție anti-covid au fost deja ridicate în Germania. Totuși, obligația de a purta măști în transportul public și în spitale, unități de îngrijire și cabinete medicale continuă să se aplice.

În unele unități medicale, există și teste obligatorii sau restricții de vizită.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private