Sari la conținut

Panouri fotovoltaice la Spitalul de Urgenţă din Focşani. Soluţie pentru reducerea valorii facturilor la curent

Spital
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

La Spitalul judeţean de urgenţă Vrancea vor fi montate panouri fotovoltaice pentru a reduce costurile cu energia electrică. Investiţia se ridică la 1,5 milioane de lei, sumă alocată de Consiliul judeţean.

Cea mai mare unitate sanitară cu paturi din Vrancea, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, plătește lunar pentru facturile la energie electrică peste 300.000 de lei.

Soluţie pentru reducerea valorii facturilor la curent

Anul trecut, unitatea medicală a ajuns să înregistreze restanțe de peste 700.000 lei la utilități, fiind în pragul deconectării de la rețea, așa că a primit din partea Consiliului Județean suma de 1.000.000 lei pentru achitarea restanțelor.

Potrivit corespondentului RRA, citat de rador.ro, prețul energiei electrice este unul ridicat și pentru că spitalul este unul dintre cei mai mari consumatori, soluția de amplasare a panourilor fotovoltaice este gândită pentru a reduce valoarea facturilor plătite către furnizorul de electricitate.

Finanțarea aprobată de Consiliul Județean pentru amplasarea panourilor este de 1,5 milioane de lei, iar în cadrul aceluiași proiect s-a aprobat și alocarea a 30.000 lei pentru extinderea rețelei electrice a spitalului și la una dintre secțiile exterioare, respectiv la psihiatrie.

Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Focșani este singura unitate medicală județeană din țară care a rămas în subordinea Ministerului Sănătății.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel