miercuri, iunie 23, 2021

Pansament pentru stomac. Tărâţele de grâu conţin substanţe care atacă alimentele ajunse în stomac, înlesnind funcţia digestivă. Consumate în cantităţi cât mai mari, dar măcinate, acestea vă asigură un

surplus de vitamine de care corpul uman are nevoie.

Bogăţia substanţelor active – vitamine (mai ales beta-caroten, B-uri, minerale, aminoacizi – inclusiv aminoacizi graşi esenţiali şi carbohidraţi) – se recomandă în combaterea multor afecţiuni, de la demineralizări, afecţiuni endocrine, neuromusculare, cardiace, digestive, obezitate, convalescenţă până la rahitism şi anemii severe.

Ajută la scăderea colesterolului
Produsele din ovăz şi tărâţele de ovăz trebuie incluse într-o alimentaţie echilibrată, deoarece s-au dovedit învingătoare în lupta cu colesterolul. După un

regim cu tărâţe de zece zile, nivelul colesterolului scade cu 13%.

Pansament pentru stomac

Datorită proprietăţilor sale, acestea acţionează ca un pansament pentru stomacul bolnav. Se recomandă amestecul a două linguriţe cu tărâţe măcinate cu miere şi consumarea lor pe stomacul gol. Praful de tărâţe se poate combina cu orice lichid: ceai, suc, ciorbă, dar temperatura acestuia nu trebuie să depăşească 40 grade, pentru a proteja vitaminele.

  Recomandat în diete, dar şi în menţinerea siluetei
Cu ajutorul tărâţelor se poate face şi o eficientă cură de slăbire, şi cu cât cantitatea consumată

este mai mare, cu atât scăderea în greutate va fi mai rapidă, cu rezultate vizibile în aproximativ două săptămâni. Trebuie reţinut că numai două linguriţe cu praf de tărâţe nu au eficienţă într-o dietă, totul depinde de cantitatea pe care o consumăm.

Taie pofta de mâncare

Tărâţele sunt săţioase, astfel încât cei care urmează această dietă mănâncă mai puţin, fără să aibă probleme de sănătate.

  Combate constipaţia
Puneţi în fiecare dimineaţă două linguri cu tărâţe într-o cană şi opăriţi-le cu ceai. Amestecaţi bine conţinutul, pentru a-l omogeniza şi, când se mai răceşte,

beţi-l pe stomacul gol, înghiţitură cu înghiţitură. După o pauză de circa zece minute puteţi servi micul dejun.

Tratează furunculele şi coşurile
Furunculele şi coşurile pot fi vindecate prin aplicarea de comprese obţinute din tărâţe calde, stropite cu oteţ. Se fierb tărâţe de grâu până la obţinerea unei paste dense. Se înfăşoară într-o pânză de bumbac, având grijă să nu fie prea fierbinte. Se aplică pe ganglionii limfatici umflaţi. Se înfăşoară cu un şal de lână. Fierte în vin, acestea ajută la
îndepărtarea unor erupţii de pe cap. Se vor face spălături zilnice.

Îndepărtează excesul

de grăsime

Tărâţele de grâu sunt folosite şi pentru tratarea tenului cu probleme. Amestecaţi pulberea cu puţină apă pentru a obţine o cremă abrazivă, cu care vă veţi masa tenul de două ori pe săptămână, pentru a elimina pielea deteriorată şi pentru a combate acneea. Sau bateţi două ouă, adăugaţi o lingură de ulei cu măsline şi tărâţe, până se îngroaşă, şi masaţi-vă pielea cu acest amestec, prin mişcări circulare şi uşoare, lăsaţi zece minute şi apoi clătiţi cu apă călduţă.
Tenului gras cu pori dilataţi îi recomandăm curăţare cu tărâţe. Descojiţi un măr, radeţi-l pe răzătoarea mică şi amestecaţi-l cu două linguri cu tărâţe înmuiate în două linguri cu zer. Întindeţi pe faţă acest amestec şi lăsaţi să acţioneze 20 de minute.

 

Ultimele stiri

Parteneri