duminică, aprilie 11, 2021

Paștele catolic. Papa Francisc, mesaj pentru credincioși: Iisus nu este un personaj depăşit. Merge alături de tine zi de zi.

Suveranul pontif i-a îndemnat pe credincioși la slujba oficiată la Vatican

sâmbătă seara să nu își piardă speranța „în aceste luni întunecoase de pandemie”, potrivit Reuters. Mesajul Papei Francisc de Paștele catolic a fost unul împotriva fricii.

„În aceste luni întunecoase de pandemie, să-L ascultăm pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou și să nu ne pierdem niciodată speranţa”, a spus Papa Francisc.

Doar 200 de persoane au participat la slujbă. Spre deosebire de alți ani când mii de persoane se adunau la Bazilica Sfântului Petru.

Papa Francisc, mesaj pentru credincioși: „Să nu ne pierdem niciodată speranța!”

Serviciul a început cu două ore mai

devreme decât de obicei. Astfel încât participanții să poată ajunge acasă înainte de ora 22.00. Roma, la fel ca restul Italiei, se află sub restricții în timpul weekendului de Paște.

„Chiar şi din ruinele inimii noastre – fiecare le ştie, îşi cunoaşte ruinile inimii -, Dumnezeu poate să construiască o operă de artă. Chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă. În aceste luni întunecoase de pandemie, îl auzim pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou, să nu ne pierdem niciodată speranţa”, a mai spus papa Francisc, potrivit Agerpres.

Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi „să împrospăteze zi de zi începutul drumului, uimirea primei întâlniri” cu Domnul „şi, modeşti, să ne lăsăm surprinşi de căile lui Dumnezeu”.

„Dumnezeu nu poate fi încadrat în amintirile copilăriei, ci e viu, mereu surprinzător. Înviat, El nu sfârşeşte niciodată să ne uimească. Credinţa nu este un repertoriu din trecut, Iisus nu este un personaj depăşit. Merge alături de tine zi de zi, în situaţia pe care o trăieşti. În încercarea prin care treci, în visele pe care le porţi cu tine. Chiar dacă totul ţi se pare pierdut, te rog, deschide-te cu uimire

la noutatea sa. Te va surprinde”, a subliniat suveranul pontif.

Este pentru al doilea an consecutiv în care Vaticanul a  organizat slujba de Paști în format restrâns, în contextul restricțiilor severe impuse de pandemia de coronavirus.

Ultimele stiri

Parteneri