miercuri, mai 31, 2023

Papa Francisc a condamnat, ieri, în termenii cei mai duri folosiţi până acum, războiul din Ucraina. Vorbind în faţa a mii de oameni adunaţi în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican pentru tradiţionala rugăciune de duminică, Suveranul Pontif a calificat drept barbarie bombardarea spitalelor şi a altor ţinte civile.

El a mai spus că Mariupol, un port strategic al Ucrainei de la Marea Azov, a devenit un oraş-martir.

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 mai 2023. Noi oportunităţi şi multe su...

Papa Francisc: În numele lui Dumnezeu, vă cer să opriţi acest masacru!.

În rugăciunea sa de duminică, ‘Angelus’, adresată de la fereastra biroului său din Palatul Apostolic de la Vatican, Papa Francisc a făcut din nou un apel la pace în Ucraina, potrivit RRA.

Papa Francisc: În faţa cruzimii uciderii copiilor, a oamenilor nevinovaţi și a civililor lipsiți de apărare nu există motive strategice care să fie valabile.

Singurul lucru care trebuie făcut este să se pună capăt agresiunii armate inacceptabile, înainte ca aceasta să transforme orașele în cimitire.

Cu durere în suflet mă alătur vocilor oamenilor de rând, care imploră încetarea războiului. În numele lui Dumnezeu, să se audă strigătele celor care suferă și să înceteze bombardamentele și atacurile, să se pune un accent real și decisiv pe negocieri și să se asigure că aceste coridoare umanitare sunt eficiente şi în siguranţă.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Totodată, Suveranul Pontif a mulțumit pentru marea rețea de solidaritate care s-a format pentru refugiații care fug de război.


Papa Francisc, singura persoană care l-ar putea opri pe Putin?

Anna Safroncik, o celebră actriță și fotomodel din Italia, născută în Kiev, a dezvăluit că Papa Francisc este persoana care l-ar putea opri pe Vladimir Putin.

Cunoscuta interpretă, chipul multor filme de ficțiune, trăiește îndeaproape drama războiului din Ucraina de când tatăl ei a fost nevoit să părăsească Kievul, reușind să ajungă în Italia și lăsând în urmă o țară sub bombe.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

„Kiev este orașul meu. Pe fațada casei în care am copilărit erau două cuvinte: pace și libertate. Astăzi oamenii mei nu mai știu care este primul și sunt pe cale să-l piardă și pe al doilea”, a debutat Safroncik la emisiunea Italia 1.

Actrița a ținut să răspundă criticilor care s-au răspândit la adresa ucrainenilor în ultimele zile, afirmând:

“Nu suntem neo-naziști, am trăit foamea, am crezut într-o lume liberă, dar cineva a inversat cursul istoriei. Kievul este astăzi capitala lumii libere și trebuie apărat ca simbol a tot ceea ce s-a cucerit prin democrație”.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoasă este alergia la ambrozie. Român...

Anna Safroncik, apel sincer către Papa Francisc

Vorbind despre situația delicată din Ucraina, actrița a subliniat, în același timp, că nu putem căuta o pace care să condamne poporul ucrainean într-o sclavie nedorită.

„Pentru noi foștii sovietici este un martor al păcii și al speranței. Papa Francisc, cu simpla prezență la Kiev îl poate forța pe Putin să oprească bombele și să deschidă în sfârșit un dialog real.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private