marți, iunie 6, 2023

Papa Francisc îi cere lui Putin să înceteze RĂZBOIUL. Papa Francisc a cerut astăzi ca „armele să tacă în Ucraina”, solicitând de asemenea deschiderea urgentă a unor coridoare umanitare pentru refugiații care fug din calea invaziei ruse.

Putin să înceteze: „ Armele să tacă în Ucraina…”

Să tacă armele! Cei care fac război, uită de umanitate”, a spus la finalul rugăciunii de duminică , de la fereastra biroului său din Palatul apostolic, Papa Francisc, reînnoind invitația ca la 2 martie, toți creștinii să țină o zi de post și rugăciune pentru pace în Ucraina.

Te-ar mai interesa: Predicții Cristina Demetrescu: România, transformă...

Coridoare umanitare pentru refugiații care fug din cauza războiului

Suveranul pontif a solicitat și deschiderea urgentă a unor coridoare umanitare pentru refugiații care fug din cauza războiului.

„Mă gândesc la persoanele în vârstă, la toți cei care în acest moment caută un refugiu, la mamele care fug cu copiii lor. Aceștia sunt frați și surori pentru care trebuie urgent să se deschidă coridoare umanitare și care trebuie primiți”, a declarat Papa Francisc, potrivit RRA.

Papa Francisc: Slăvit să fie Iisus Hristos!

Papa Francisc, care i-a salutat pe credincioșii ucraineni prezenţi cu drapelurile naționale între cele câteva mii de pelerini din Piața San Pietro, spunând în limba acestora ”Slăvit să fie Iisus Hristos!” a amintit totuși și de războaiele din Yemen, Siria și Etiopia.

Te-ar mai interesa: Afecțiuni tiroidiene: semne pe care nu trebuie să ...

Zi de post și rugăciune pentru pace în Ucraina


Papa: Am o mare durere în suflet din cauza agravării situaţiei din Ucraina

„Am o mare durere în suflet din cauza agravării situaţiei din Ucraina. În ciuda eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, se deschid scenarii tot mai alarmante. Ca şi mine, multă lume este neliniştită şi îngrijorată”, a declarat Suveranul Pontif la sfârşitul audienţei sale generale săptămânale.

Papa Francisc a decretat data de 2 martie, Miercurea Cenuşii, care marchează începutul Postului Mare la catolici, „zi de post şi de rugăciune pentru pace” în Ucraina.

Te-ar mai interesa: Ce este cancerul rectal și cum se diferențiază de ...

„Fie ca regina păcii să salveze lumea de nebunia războiului”, a mai spus el.

Examen de conştiinţă serios în faţa lui Dumnezeu

Suveranul Pontif a lansat de asemenea un apel „la toţi cei care au o responsabilitate politică să îşi facă un examen de conştiinţă serios în faţa lui Dumnezeu, care este un Dumnezeu al păcii, nu al războiului”. „El vrea ca noi să fim fraţi, nu duşmani”, a adăugat el.

Papa Francisc a mai făcut apel la pace în Ucraina, însă declaraţia sa de miercuri este cea mai dură luare de poziţie de la începutul crizei, la două zile după recunoaşterea de către Moscova a independenţei unor teritorii separatiste proruse din estul Ucrainei, ceea ce amplifică temerile de un conflict armat de amploare.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Riscul de atac de cord scade „substanțial”...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private