marți, iunie 6, 2023

Chiar și după mai bine de un an de la începutul pandemiei de coronavirus, multe persoane sunt reticente în fața vaccinului anti-COVID. Deși biserica nu a intervenit foarte mult în aceste probleme, Papa Francisc este determinat să susțină campaniile de vaccinare la nivel mondial, încurajând oamenii să lupte cu acest virus cu ajutorul serurilor.

Papa Francisc a optat pentru vaccinare încă de la apariția serurilor, încercând să încurajeze cât mai mulți oameni să îi urmeze alegerea. El susține că știința ne poate ajuta să trecem mai ușor peste aceste vremuri grele și, de asemenea, să avem încredere în experți.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

Papa Francisc, nedumerit de ce atât de mulți oameni refuză vaccinul

Papa Francisc a declarat miercuri că este nedumerit în legătură cu faptul că atât de mulți oameni, inclusiv unii cardinali din ierarhia Bisericii Romano-Catolice, au refuzat să fie vaccinați împotriva COVID-19, comunică Reuters, citat de RADOR.

„Este un pic ciudat, deoarece omenirea are o istorie de prietenie cu vaccinurile”, a declarat Suveranul Pontif la bordul avionului care revenea din Slovacia, răspunzând la o întrebare a unui jurnalist despre motivele ezitării în privința vaccinării.

„În copilărie (am fost vaccinați) pentru rujeolă, poliomielită. Toți copiii au fost vaccinați și nimeni nu a spus nimic”. Papa Francisc, care a fost vaccinat împotriva COVID, i-a îndemnat adesea pe alții să se imunizeze pentru binele comun.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

În avion, Papa a menționat că poate unii oameni s-au temut la început, deoarece existau diferite vaccinuri disponibile, iar unele seruri s-au dovedit a fi „puțin mai mult decât apă distilată”, fără să precizeze denumirea vreunui vaccin.

„Chiar și în Colegiul Cardinalilor există unii negaționiști ai vaccinului. Dar unul dintre ei, săracul, a fost internat cu virusul. Acestea sunt ironiile vieții”, a mai adăugat Papa Francisc, fără însă a menționa numele vreunui cardinal.

Te-ar mai interesa: Infecția gravă care se ascunde în corp. „Produce u...

Cardinalul Raymond Burke, conservator și sceptic al vaccinului, a fost internat în Statele Unite luna trecută după ce a contractat virusul.

Unii episcopi conservatori anti-vaccin, în special din Statele Unite, au spus că catolicii ar trebui să aibă posibilitatea de a invoca obiecții de conștiință la vaccin din motive religioase, însă Papa a precizat în trecut că nu este de acord, nemaifăcând vreodată trimitere la acea opțiune.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

Luna trecută, Papa Francisc a lansat un apel în numele grupului non-profit din SUA, Ad Council și s coaliției de sănătate publică COVID Collaborative, spunând că vaccinul ar trebui administrat tuturor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private