Sari la conținut

Papa Francisc, tratament special pentru un grup de coriști din Italia care au purtat tricouri cu „Fuck Cancer”: „Sunteți poeți….”

Papa Francisc le-a oferit un tratament pentru VIP-uri reprezentanților unui grup de sprijin pentru persoanele cu cancer. Cunoscutul cuvânt ofensator din engleză „F…K” și-a făcut debutul pe tricouri la o audiență generală papală miercuri.

Papa Francisc, tratament special pentru un grup de coriști din Italia care au purtat tricouri cu „Fuck Cancer”

Aproximativ 30 de italieni purtând tricouri roșii cu cuvintele „Fuck Cancer Choir” s-au așezat într-o secțiune din față la publicul din Piața Sf. Petru și mai târziu au cântat pentru Papă. Sub frază era un pumn strâns care lovea un fundal de note muzicale.

La sfârșitul audienței în fața a mii de oameni, grupul a urcat pe podium de unde Francisc se adresase mulțimii și cântase pentru Papa așezat, stând în picioare în jurul scaunului său.

„Sunteți buni, sunteți poeți, mulțumesc”, le-a spus Papa Francisc râzând.

Membrii corului din nordul Italiei, din provincia nord-italiană Alessandria, care fac parte dintr-o asociație de luptă împotriva cancerului, este condus de doi medici, biologul Stefania Crivellari și oncologul Federica Grosso.

Zona a avut o rată mai mare decât normală de mezoteliom, un tip de cancer cauzat de expunerea la azbest în trecut dintr-o fabrică acum închisă din orașul Casale Monferrato.

„Știm ce înseamnă cuvântul în engleză, dar a fost ales de pacienții noștri pentru a arăta că există posibilitatea de a trăi cu cancer într-un mod uman, toate împreună”, a declarat Grosso pentru Reuters.

Ea a spus că grupul, care a apărut la televiziunea italiană pentru a face eforturi pentru o mai mare acceptare a persoanelor care trăiesc cu cancer, pregătește un musical bazat pe poveștile individuale ale supraviețuitorilor.

Musicalul va debuta în această toamnă. Pagina de Facebook a grupului spune că misiunea sa este de a „transmite energie și putere” pacienților cu cancer și de a strânge fonduri pentru cercetare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.