joi, iunie 1, 2023

Într-una dintre predicile sale, părintele Calistrat Chifan a dezvăluit care este cel mai mare păcat pe care nu-L suportă Dumnezeu. 

„Sunt lucruri, cum spune Apostolul Pavel, care ne sunt îngăduite, dar nu folosesc! De exemplu, faptul că un om mănâncă mai mult, nu-i nici o păcat, e mai lacom. Faptul că un om mai bea, nu e un păcat, dar aici nu mă refer la beție, ci la modul de consuma. Faptul că un om este mai distrat, mai hâtru, nu este un păcat.

Te-ar mai interesa: Metapneumovirusul uman, noul virus ucigaș.  Simpto...

Singurul păcat fundamental cu care ne greșim înaintea lui Dumnezeu este atunci când noi suntem cu mintea încremenită. Adică, ne cramponăm în câteva mici care nu ne folosesc.

Cel mai mare păcat, pe care nu-l suportă Dumnezeu, este să judecați tu problemele cuiva, din sufletul lui, cu mintea ta! Fără ca să-i cunoști sufletul! Nici duhovnicul, cât este de duhovnic, nu știe niciodată tot ce este în sufletul unui creștin! „

Mai jos regăsiți întreaga predică a Părintelui Calistrat Chifan, potrivit Ortodoxia:

Părintele Calistrat a vorbit despre Dana Nălbaru, soția lui Dragoș Bucur, care recent a declarat că s-a pocăit și s-a retras din viața publică.

Te-ar mai interesa: Bolnavii de cancer dau în judecată Ministerul Sănă...

Fosta solistă a trupei HI-Q a dezvăluit în podcastul lui Mihai Morar că s-a pocăit, botezându-se a doua oară, și a ales să se retragă din lumina reflectoarelor.

Ce spune părintele Calistrat

Părintele Calistrat nu este de aceeași părere și o contrazice pe Dana Nălbarua, spunând că aceasta nu a părăsit, de fapt, viața publică.

„Eu n-am nimic cu Dana asta Nălbaru, acum aud de ea. Am văzut și eu că apare pe Facebook că a părăsit viața publică. N-ai părăsit nicio viață publică. Toată lumea spune „nu te călugări că-ți închizi viața”.

Te-ar mai interesa: Alimente care ajută la prevenirea cheagurilor și a...

Mai multe mii de oameni întâlnesc eu acum într-o zi decât dacă eram un neica nimeni prin societate, cu nevasta rea de gură sau niște copii neascultători sau prin Spania la munca. Da, nu trebuie văzute lucrurile așa, e un punct de vedere al doamnei și îl respectăm. Pe Hristos îl întâlnim în patru feluri: într-o minte curată, într-un suflet curat, în lucrarea mistică când ni se descoperă în realitate cum i s-a arătat Mariei Magdalena sau femeilor mironosițe și îl putem descoperi în Euharistia liturgică. Se spune că „Cel ce mănâncă trupul meu eu sunt întru el și el întru mine”. Nu cred că există mai mare putere și mai mare frumusețe”, a spus părintele Calistrat.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private