Sari la conținut

Parintele Iachint de la Mânăstirea Putna: „Ai un necaz mare? Fă acest lucru simplu şi Maica Domnului te va ajuta”

rugaciune necazuri
sursa foto romania tv

Părintele Iachint de la Mănăstirea Putna, supranumit și „Duhovnicul Bucovinei”, este cel care recomanda ca, în caz de nevoie sau de necaz, să ne îndreptăm spre icoana Maicii Domnului: „Mergeți la Maica Domnului și spuneți câteva rugăciuni, și veți vedea schimbarea!”.

Astfel, în cartea „Părintele Iachint de la Putna”, publicată în 2009 de Editura Bizantină, este menționat faptul că părintele era foarte înaintat în treptele rugăciunii, motiv pentru care rugăciunea sa avea multă putere.

Toți cei care ajungeau la el au simțit harul care trăia în el și darul rugăciunii. În plus, nici măcar nu apucau să își povestească necazurile, căci părintele Iachint le punea mâna caldă pe cap, făcea semnul crucii, le dădea binecuvântare și se ruga pentru ei, încât aceștia simțeau puterea rugăciunii sale.

rugaciune necazuri
sursa foto romania tv

Cea mai puternica rugaciune catre Maica Domnului

„Valuri de patimi ma impresoara; necaz si stramtorare imi umplu sufletul o, intru-tot Sfanta Maica, linisteste sufletul meu cu pacea Fiului tau si alunga deznadejdea si intristarea sufletului meu cu harul Sau.

Umple-mi inima de bucurie, Preacurata Maica si imprastie ceata nelegiuirilor mele de la fata mea, caci acestea ma impresoara si ma tulbura. Lumineaza-ma cu lumina Fiului tau. Sufletul meu se simte sfarsit; totul imi este greu, chiar si rugaciunea. Iata-ma, rece ca piatra.

Buzele mele soptesc o rugaciune, dar inima mea nu tresalta. Necazurile m-au impresurat de pretutindenea.

Topeste gheata din jurul sufletului meu si incalzeste-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o incredere in apararea venita de la oameni, ci ingenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfanta Maica si Fecioara.

Nu ma alunga de la fata ta, ci primeste rugaciunea robului tau. Tristetea m-a cuprins. Nu mai pot rabda navalirile intunecatilor. Nu am o aparare; nici nu aflu loc de refugiu.

Sunt pururea biruit nu am alta mangaiere decat in tine, Preasfanta Maica. O, nadejde si apararea tututror credinciosilor, nu trece cu vederea rugaciunea mea.

Prea Sfanta Maica a lui Hristos, Prea Curata, Prea Binecuvantata Maica a lui Dumnezeu, vezi cum cel intunecat ma izbeste precum valurile marii! El ma urmareste ziua si ma tulbura noaptea. Nu am pace – sufletul meu se pleaca.

Grabeste, Prea slavita Maica si ma ajuta! Roaga-L pe Domnul Iisus Hristos sa aiba mila de mine si sa-mi ierte pacatele pe care le-am savarsit. O, Preasfanta Maica a Domnului nostru Iisus Hristos, bunatatea ta cea plina de iubire este nesfarsita si este cel mai mare vrajmas al puterilor iadului.

Eu imi pun toata nadejdea in Domnul. Slava tie, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii. Amin.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel