luni, august 2, 2021

Părintele Necula  spune  că se retrage  din viaţa publică. “Am să mă retrag și am să tac, din dorința de a-i lăsa pe ceilalți să vorbească. Am remarcat că sunt foarte mulți dispuși să vorbească împotriva

Bisericii, a societății creștine. Le doresc succes! E o tristețe care m-a cuprins, pe care nu o voi birui decât în Liturghie”, a explicat părintele Necula, la Radio România Actualități.

Pe pagina sa de Facebook, preotul a detaliat însă: „Retragerea din viața publică nu înseamnă că renunț la luptă! Biserica nu e viață publica!!! Aici, în spațiul ei putem să ne reactivăm Smerenia slujirii lui Hristos! Sus inima!”, a scris Necula.

Profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu, unul din cei mai iubiți preoți din România, părintele Necula îi îndeamnă pe români să nu

abdicăm.

”Poate oboseala arogantă este unul din cele mai mari păcate care ne paște (…) uneori suntem prea ușor dispuși să lăsăm armele jos, chiar împotriva propriei noastre demnități”, spune el.

Gălăgia din jur ar putea fi chiar asanată de tăcerea Bisericii, este convingerea preotului, care este de părere că Biserica nu are nevoie de vocalize.

Preotul anunţase că se va retrage, săptămâna trecută, după ce rezultatul referendumului a arătat că demersul pe care l-a susţinut nu a întrunit cvorumul de prezenţă necesar.

Ultimele stiri

Parteneri